Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 15 feb 2019

Love, Death & Robots: Netflix presenteert bizarre achtbaan voor volwassenen

David Fincher en Tim Miller komen met een nieuwe serie naar Netflix. Het gaat om een verzameling aan korte animatiefilms. Verwacht echter geen kijk materiaal voor je kinderen, want de twee regisseurs hebben een gigantisch uiteenlopend spectrum aan wereldwijd talent opgetrommeld. Het resultaat is een zeer diverse gecureerde verzameling aan creatieve uitspattingen: Love, Death & Robots.

Love, Death & Robots op Netflix

De tagline zet gelijk de toon:
“Sentient Dairy Products, Rogue Werewolf Soldiers, Robots Gone Wild, Sexy Cyborgs, Alien Spiders And Blood-thirsty Demons From Hell Converge In An 185-minute Genre Orgy Of Stories Not Suitable For The Mainstream…”

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat dit project naar de streamingdienst zou komen, inclusief een aantal eerste afbeeldingen. Nu hebben we eindelijk een trailer te pakken, die al even chaotisch is als de eerste beelden. Je vliegt van korte film naar korte film, waarmee effectief wordt gedemonstreerd hoe zeer de animatiestijlen van film tot film verschillen.

Van een close-up shot van het achterwerk van een futuristische robot tot een been dat open wordt gezaagd: dit is een van de meest heftig trailers die we ooit hebben gezien. We hebben geen koffie meer nodig op de vroege morgen! Het tempo wordt steeds verder opgevoerd, tot elke seconde een nieuw shot in een nieuwe stijl is.

Het gaat om 18 korte films, gemaakt door talent van over de hele wereld. “De collectie aan verhalen beslaat een breed scala aan volwassen onderwerpen, waaronder racisme, overheden, oorlog, vrije wil en de menselijke natuur. De collectie beslaat science-fiction, fantasy, horror en komedie-genres. Elke korte film heeft een unieke animatiestijl. Van 2D-animatie tot fotorealistische 3D CGI.

Wij waren in ieder geval meteen verkocht na het kijken van de trailer. Elke korte film duurt 5 tot 10 minuten, dus als er eentje niet bevalt dan kun je weer verder met de volgende creatieve uitspatting. Dat wordt een fascinerende kijkervaring! Love, Death & Robots staat vanaf 15 maart op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Love, Death & Robots: Netflix presenteert bizarre achtbaan voor volwassenen
Sluiten