Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 20 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Nederlands ontwerp: KEF komt met bluetooth speaker voor in de nacht

De Nederlandse designer Marcel Wanders staat bekend om zijn iconische ontwerpen voor zowel particulieren als bedrijven, zoals KLM, Puma en Louis Vuitton. Wanders mag nu vol trots ook het speaker bedrijf KEF aan deze lijst toevoegen. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het ontwerp van de speciale editie van de LS50 Wireless Digital Music System speaker. Het resultaat is de droomachtige LS50 Wireless Nocturne.

Kleuren, texturen en patronen zorgen voor nachtelijke droomstaat

Het woord nocturne komt van het latijnse nocturnus en is een muzikale compositie, welke is geïnspireerd door sfeer van de nacht. De Nocturne van KEV en Wanders doet zijn naam ook zeker eer aan met donkere tinten, die door lichtere elementen worden geaccentueerd. Creatief directeur van Marcel Wanders, Gabriele Chiave, geeft aan dat de kleuren, texturen en patronen zinspelen op wat je ervaart in een droomachtige staat.

LS50 Wireless Nocturne speaker van KEV

Zelfs in het donker is het design zichtbaar

Hoewel de speaker er inderdaad dromerig uitziet, ziet hij er tegelijkertijd ook zeker modern en hi-tech uit. De speaker is als het ware een visuele representatie van de muziek die je afspeelt. In het design van Wanders zien we verschillende muzikale elementen cirkelvormig gerangschikt aan de voorkant. Denk hierbij aan elementen die je op een muziekblad zou tegenkomen, zoals notenbalken, sleutels en grafieken. Zodat de Nocturne ook in de nacht sfeer kan brengen zijn deze elementen deels uitgevoerd in LED lampjes. Zelfs in het donker gaat de Nocturne door met fascineren.

LS50 Wireless Nocturne speaker van KEV

Hoogwaardige draadloze muziekoverdracht

De prestaties van de KEF speaker zelf sluiten perfect aan bij het excellente uiterlijk. De LS50 Wireless Nocturne kun je draadloos aansluiten via 2,4 GHz en 5 GHz Dual-band wifi verbindingen en via Bluetooth 4.0 aptX. Via Bluetooth kun je gerust vanaf tien meter de speaker besturen. En je hoeft ook niet moeilijk te doen als je even een ander apparaat neemt om muziek mee af te spelen, de Nocturne heeft namelijk een geheugen voor acht apparaten.

LS50 Wireless Nocturne speaker van KEV
Links: Dr Jack Oclee Brown van KEF, rechts: Marcel Wanders. Foto: Samuel van Leeuwen

LS50 Wireless Nocturne is muzikaal hoogstandje

Naast de hoogwaardige geluidsoverdracht wordt je muziek ook nog gelijkmatiger over de ruimte verspreid dan bij andere speakers, door de beroemde Uni-Q-driver technologie van KEF. Hierbij wordt de tweeter precies in het akoestische centrum van de mid-range woofer geplaatst. Ook de versterker wordt in de speaker verwerkt, zonder hiermee in te leveren op geluidskwaliteit.

Eind oktober te koop

Kortom: de samenwerking tussen Wanders en KEF is een perfect evenwicht tussen kwaliteits audio en design. En uiteraard moet iedereen deze parel in huis halen. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan vast van 2.650 euro. Als dat je niet uitmaakt en je toch helemaal voor wilt gaan kun je de speaker vanaf eind oktober kopen. Houd de KEF website in de gaten voor meer informatie.

Als de LS50 Wireless Nocturne je nog net even wat te duur is, zijn er natuurlijk ook speakers die een stuk goedkoper zijn. Bekijk deze selectie Bluetooth speakers op AliExpress eens. Bedenk je wel dat ze inderdaad goedkoper zijn, maar niet in de buurt komen van de kwaliteit van de Nocturne.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nederlands ontwerp: KEF komt met bluetooth speaker voor in de nacht
Sluiten