Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 16 jun 2014

Luchtbeelden worden awesome! Hexo+ is de drone die je automatisch volgt

De manier waarop wij prachtige video’s maken gaat veranderen. Cameramensen moeten oppassen voor hun jobs, want robots gaan dit overnemen. Vooral als je extreme sporters filmt die in de buitenlucht de meest vette sporten uitvoeren. Als je een snowboardafdaling wilt vastleggen moet dit of vanuit een helikopter of moet er iemand een drone besturen die het filmt. Een paar innovatieve boys vonden dit maar onhandig en ontwikkelden daarom een drone die niemand hoeft te besturen. Een drone die zichzelf bestuurt en jouw bewegingen volgt.

De Hexo+ werkt simpel. Met een druk op de knop bepaal je in welke positie de drone moet vliegen en het onbemande vliegtuig gaat direct aan de gang. De drone blijft met je smartphone communiceren en is er een bereik van zo’n vijftig meter. Binnen die straal blijft de Hexo+ dus altijd bij je. Je kunt er een GoPro aanhangen dus dan weet je dat het met de beelden wel goed zit. De maximale snelheid is zeventig kilometer per uur en kun je met een volle batterij ongeveer vijftien minuten vliegen. Check onderstaande video voor een demo.

De Hexo+ is uiteraard niet alleen bedoeld voor mensen die extreme sporten doen. Ben je bijvoorbeeld een vlogger die graag buiten zijn verhaal doet? De drone volgt en filmt je. Na een succesvolle Kickstartercampagne is de Hexo+ hier voor ruim negenhonderd euro te bestellen. De verwachte verzendperiode is mei 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Luchtbeelden worden awesome! Hexo+ is de drone die je automatisch volgt
Sluiten