Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 19 aug 2020

Lucid komt met snelst oplaadbare auto ooit en wil Tesla vermorzelen

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Lucid gehoord, maar het bedrijf heeft flinke ambitie. Het maakt elektrische auto’s en wil daarin concurreren met Tesla.

De naam Lucid Air doet waarschijnlijk denken aan een luchtvaarmaatschappij die normaal chartervluchten naar Spaanse vakantieorden aanbiedt. Dat is het echter totaal niet. In plaats van vliegtuigen richt het bedrijf zich op auto’s. De Air is namelijk de nieuwste creatie van Lucid. Daarmee hoopt het een graantje mee te pikken op de groeiende markt voor elektrische auto’s. Net als Tesla is ook Lucid een startup.

De Lucid Air moet de nieuwe standaard worden

Elektrische auto’s hebben veel voordelen. Zo is het milieuvriendelijker en is de prijs van brandstof veel goedkoper dan dat van een benzine- of dieselauto. Toch hebben ze tot nu toe ook redelijke nadelen. Op een Tesla na is de afstand die je met een volledig opgeladen auto niet al te groot en duurt het ook een eeuwigheid voordat je klaar bent met opladen. Aan die laatste twee zaken wil Lucid met haar Air voor verandering zorgen.

De nieuwe Lucid Air kan volgens de fabrikant 832 kilometer rijden op een volledige accu, waarmee het Tesla verpulvert. Natuurlijk weten we dat we dat soort cijfers van een fabrikant met een korreltje zout moeten nemen, aangezien dit alleen wordt bereikt met de ideale weersomstandigheden en een bepaalde snelheid. Mocht het in het echt inderdaad minder zijn dan kan de auto nog steeds een prima afstand afleggen in vergelijking met de concurrentie.

Lucid Air

Snelste oplaadsnelheid

Ook moet het opladen van die accu veel sneller gaan dan dat van andere auto’s. Lucid claimt zelfs dat het de hoogste oplaadsnelheid van alle elektrische auto’s tot nu toe heeft. De oplaadsnelheid is volgens de automaker 1.930 kilometer per uur. Dat betekent dat de Lucid Air met een minuut laden 32 kilometer kan afleggen. Dit komt door de 900V+-technologie dat bestaat uit speciaal ontwikkelde lithium-ion-accucellen, het accu- en thermisch managementsysteem en de aandrijflijn van de auto.

Wanneer de Lucid Air op de markt komt, is nog onbekend al lijkt dat 2022 te worden. Wel gaat het bedrijf de auto op 10 september met een digitale tentoonstelling onthullen. De vermoedelijke prijs van de auto ligt ergens boven de 100.000 euro.

Lucid Air
Zo ziet de Lucid Air er van binnen uit. (Afbeelding: Lucid)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lucid komt met snelst oplaadbare auto ooit en wil Tesla vermorzelen
Sluiten