Deze dude bouwde zijn eigen camera, want, waarom ook niet?

Ben jij al blij wanneer je het LACK tafeltje van de IKEA in elkaar hebt gezet? Good for you. We willen deze prestatie niet ondersneeuwen, maar een jongen genaamd Lucus Landers heeft zelf een camera gemaakt, genaamd de ”Landers AL6 Mark 2,. Die is pas écht handig.

Een camera kopen is zó 2017

Lucas Landers had een tijdje terug een large-format camera nodig voor zijn studie. Die had hij niet, dus besloot hij er zelf een te maken. WANT, waarom ook niet? Het eerste model dat hij bouwde stelde niet veel voor, maar de tweede poging is een stuk beter gelukt.

De Amerikaan noemt zijn zelf ontworpen camera de Landers AL6 Mark 2. Het apparaat is helemaal gemaakt van aluminium en had zo een vintage camera kunnen zijn. Om de buitenkant van de camera zo mooi mogelijk te krijgen heeft Landers gebruik gemaakt van een soortgelijke techniek als die een goudsmit ook gebruikt. Verder waren er wel de nodige apparaten en gereedschap nodig om de klus te klaren, zoals bijvoorbeeld ene micrometer (voor wie daar ooit van heeft gehoord) en een digitale remklauw. Die liggen niet in de gemiddelde schuur. Landers installeerde een Agfa 85mm lens op de body.

Het uit de hand gelopen project van Landers was niet in een nachtje klaar. Benieuwd naar hoe hij te werk ging? Dan kun je op zijn kanaal op YouTube het hele proces stap voor stap bekijken. Ga er gerust even voor zitten want het is een hele serie.

En ja, hij werkt echt

Op de onderstaande foto’s is te zien dat de camera prima werkt. Landers heeft ook een website gebouwd waarop je meer kunt lezen over dit project en over zijn toekomstige projecten. Je vindt de website hier.

DIY camera

Camera
– Afbeeldingen door Lucus Landers –

Er vanuit gaan de dat het merendeel van ons niet zo handig is dat hij/zij zelf een camera bouwt, hebben we hier een leuk alternatief voor je.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze dude bouwde zijn eigen camera, want, waarom ook niet?
Sluiten