Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jan 2019

Topgames van 2019: Luigi’s Mansion 3

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Luigi’s Mansion 3?

Toen de GameCube in 2002 werd gelanceerd, was er geen Mario-game om net als bij de Nintendo 64 gelijk mee aan de slag te gaan. In plaats daarvan maakten we kennis met Luigi’s Mansion. Een game die volledig draaide om Luigi en zijn zoektocht naar Mario in een verlaten landhuis. Daarbij krijgt hij echter te maken met verschillende spoken die het op hem hebben gemunt. Nadat deel twee op de Nintendo 3DS verscheen, mogen we dit jaar aan de slag met Luigi’s Mansion 3.

Luigi’s Mansion 3 werd tijdens een Nintendo Direct in september aangekondigd. Daarna hebben we eigenlijk niks meer van de game gehoord en moeten we eigenlijk de verschillende beelden van die video analyseren om er iets uit af te leiden. Wat duidelijk is, is dat het idee in Luigi’s Mansion 3 nog altijd hetzelfde. Je bent uitgerust met een soort van stofzuiger genaamd de Poltergust-00. Hier mee ben je in staat om de verschillende spoken opzuigen en zo in leven blijven.

Luigi's Mansion 3

Naast de strijd met de verschillende spoken is er ook ruimte voor diverse puzzels die je moet oplossen om verder te komen. Ook heb je te maken met spoken waarvoor je eerst een bepaalde actie moet doen om ze daarna op te zuigen.

Luigi's Mansion 3

Waarom wel?

Zoals gezegd weten we er nog niet heel erg veel van, maar omdat de vorige twee games echt wel de moeite waard waren en de eerste trailer tof oogt, verwachten we er wel wat van. Hopelijk krijgen we snel meer informatie over de game.

Luigi's Mansion 3

Waarom niet?

Tegelijkertijd is het ook zo dat de Luigi Mansion-games nooit in de buurt zijn gekomen van de kwaliteit die de Mario-games hebben gehaald. Nu is dat niet erg, de game kan alsnog in het rijtje ‘goed’ terechtkomen, maar ergens hoop je dat het broertje van Mario ook eens een game krijgt die je wegblaast.

Luigi's Mansion 3

Luigi’s Mansion 3 moet dit najaar uitkomen en verschijnt dan op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Luigi’s Mansion 3
Sluiten