Dit kleine apparaatje laat je snel afvallen met je… adem

Afgelopen augustus haalde een bedrijf genaamd Lumen maar liefst bijna 2 miljoen dollar op met een speciale campagne op Indiegogo. Het gaat om een apparaatje dat jouw metabolisme in kaart brengt. Nu, tijdens de grote elektronicabeurs CES, heeft Lumen het uiteindelijke product gedemonstreerd.

Lumen: afvallen met je adem

Het idee achter Lumen is dat gebruikers meerdere keren per dag erin ademen. Het apparaatje meet vervolgens hun veranderende metabolisme, door de kooldioxide in hun adem te registreren. De bedenkers van de gadget beloven vervolgens iets.. groots.

Lumen afvallen adem Lumen afvallen ademVolgens hen kan die data namelijk gebruikt worden om precies te bepalen welke maaltijden en workouts bij de gebruiker passen. Met als doel om zo snel mogelijk vet te verbranden. Oftewel, de Lumen vertelt jou hoe je het snelst af kunt vallen. Je hoeft zo niet tig diëten en oefeningen meer te proberen.

Voor omstanders lijkt het net alsof je aan het vapen bent, maar dat mag de pret niet drukken. De Lumen past in je broekzak, en kost ongeveer 300 dollar. De gadget maakt verbinding met Apple Health en Google Fit op je telefoon, dus je kunt alles zelf bihouden.

Het ambitieuze bedrijf baseert zich op onderzoek dat moet bewijzen dat het apparaat ook echt participanten hielp met het sneller afvallen.

Slag om de arm?

Het is met dit soort crowdfunding-campagnes echter nog altijd een kwestie van afwachten. Talloze campagnes hebben nooit hun product verscheept, of bleken toch anders in elkaar te steken dan beloofd. Toch beweert Lumen de uitzondering op die regel te zijn. Sterker nog, de eerste exemplaren worden al in juli verstuurt.

Consumenten die de Lumen nu bestellen kunnen hun exemplaar in augustus verwachten. We zijn zeer benieuwd naar de eerste recensies, want als Lumen doet wat de bedenkers beloven, dan heeft het bedrijf goud in handen.

Reageer op artikel:
Dit kleine apparaatje laat je snel afvallen met je… adem
Sluiten