One Minute WANT: Lumigon T3 smartphone ziet alles in het donker

Smartphone-fabrikanten proberen op elk mogelijke manier te vernieuwen. Je wilt er immers bovenuit steken op het gebied van design, spectaculaire hardware en een gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Het Deense Lumigon probeert dit met de T3 en verpakt de smartphone met een night vision camera, back touch en hand-wave gestures. Is een smartphone met night vision camera een gamechanger? Wij doken het donker in:

Lef zeker, maar helaas niet goed uitgevoerd

Het Deense Lumigon toont lef om het allemaal net wat anders te doen. Het probleem is alleen dat de uitvoering te buggy is en de consument geen behoefte aan deze vernieuwingen heeft. Back Touch werkte wat mij betreft onhandig en weigerde soms mee te werken. Ik swipe toch liever over het scherm door mijn foto’s heen. De functie zou je ‘eigen’ kunnen maken, maar daar werkte het niet goed genoeg voor. Hand-wave gestures zijn leuk om de wekker mee uit te zetten, maar een gamechanger? Nee.

What else?!

De Lumigon T3 is verder spatwaterdicht, beschikt over stereo speakers, een vingerafdrukscanner, Dual Sim, een actionkey, en een 13MP/4K Full HD camera. De camera is alleen niet indrukwekkend genoeg om te concurreren met de iPhone 7 en Samsung Galaxy S7.

Snapshots gemaakt met de Lumigon T3

De Night Vision camera is daarentegen te gek. Het geeft een vet effect, maar moet je écht als een gimmick zien. Een functie die je zo nu en dan gebruikt om humoristische content te maken of om aan anderen te laten zien. Een early adopter zul je er zeker mee zijn. Maar dan moet je er wel 819 euro voor over hebben.

Reageer op artikel:
One Minute WANT: Lumigon T3 smartphone ziet alles in het donker
Sluiten