Ilona Braam
Ilona Braam Rides 28 jun 2017

Zo zouden luxe auto’s van Lexus, Bentley en Lamborghini er als pickup trucks uitzien

Hoewel praktischheid en luxe design van oorsprong lijnrecht tegenover elkaar stonden, zie we ze steeds meer hand in hand gaan. Waarom zou je tenslotte een underdesigned versie van iets gebruiken, terwijl het luxueus gemaakt kan worden. Andersom kun je natuurlijk ook een luxe product omtoveren tot iets dat meer praktisch is. De auto concepten van Ford Transit Direct geven ons een glimp van hoe luxe auto’s zoals een Lamborghini of Jaguar eruit zouden zien als pickup truck.

Lexus LF-LC als pickup truck
Lexus LF-LC
bentley mulsanne
De Bentley Mulsanne

Grote kofferbakken met robuuste features

In de collectie beelden van Ford Transit Direct krijgen de luxe auto’s een wat meer stoere makeover en worden robuuste features gecombineerd met de pracht en praal van de originele modellen. Zo hebben de auto’s ruime kofferbakken, open laadruimtes en een hogere wielbasis gekregen. Onder andere de Lamborghini Urus SUV, Lexus LF-LC, Bentley Mulsanne, Jaguar F-Pace en Rolls-Royce Cullinan SUV zijn onder handen genomen.

jaguar F-pace
De Jaguar F-Pace
Rolls-Royce Cullinan SUV als pickup truck
Rolls-Royce Cullinan SUV

Pickup truck: van werkpaard tot luxe voertuig

Of de luxe pickup trucks ook aan zouden slaan weten we niet, maar het is in ieder geval een genot om naar te kijken. Waar de nederige trucks in het begin bedoeld waren als werkpaarden, begonnen consumenten ze in de jaren vijftig ook te kopen als lifestyle item. Tegen de jaren negentig werden nog maar 15% van de pickup trucks gebruikt voor hun oorspronkelijke doel. Is het nu tijd dat de pickup trucks nog een stapje verder gaan en voortaan luxe voertuigen zijn?

ford fiesta RS
De Ford Fiesta RS
Lamborghini Urus SUV
Lamborghini Urus SUV

Wij hebben zelf ook nog een suggestie voor een pickup truck transformatie. Als je dan toch voor luxe gaat, ga dan voor het meest luxe model dat je kunt bedenken. Deze 12 miljoen kostende Rolls-Royce is het toppunt van luxe en exclusiviteit en zou de ultieme luxe pickup truck maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NeoMam

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo zouden luxe auto’s van Lexus, Bentley en Lamborghini er als pickup trucks uitzien
Sluiten