Ilona Braam
Ilona Braam Home 29 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit bedrijf troeft Google af met Google Assistant-speaker met scherm

Afgelopen week had de code van de laatste Google App, wat meer te vertellen dat waarschijnlijk de bedoeling is. Tussen de regels met code waren namelijk referenties verstopt naar een Google Home apparaat inclusief display. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat Google hiermee bezig is om te concurreren tegen de Echo Show en Echo Spot. Het lijkt er echter op dat een ander bedrijf Google te snel af is en binnenkort als eerste met een slimme Google Assistant speaker komt.

Lynky wordt het nieuwe huis van Google Assistant

Het bedrijf waar we het over hebben i-Home Technology en startte onlangs een Indiegogo project voor hun Lynky slimme speaker. Om de speaker intelligent te maken hebben de makers gebruik gemaakt van de Google Assistant SDK, zodat Google’s virtuele assistent nu ook in Lynky woont. Google had kunnen verwachten dat dit zou gebeuren, aangezien ze zelf bedrijven stimuleren om Google Assistant te gebruiken. Dus of ze het echt zo erg vinden dat ze niet de eerste zijn met een Google Assistant smarthome speaker is nog maar de vraag.

Lynky slimme speaker met Google Assistant

Opdrachten geven met je stem of intuïtief via het display

Lynky kan heersen over al je smarthome apparaten en kan dus bediend worden via spraakopdrachten aan Google Assistant. Daarnaast kun je ook opdrachten geven via het 5 inch display. De makers zijn er trots op dat het besturen van Lynky intuïtief gebeurt. Zo kun je instellingen en regels op het scherm slepen en op deze manier makkelijk een set regels maken. Je kunt bijvoorbeeld instellen wanneer je een date hebt, Lynky automatisch de lichten dimt en je romantische playlist op Spotify opzet.

The usual Google Assistant kunstjes

Verder beantwoordt Google Assistant je vragen en krijg je updates over het weer, sportuitslagen en het verkeer. Je krijgt dus alle Google Assistant functionaliteiten in het apparaatje, dat je overigens zowel aan de muur kunt ophangen als een plekje op tafel kunt geven. Als je in meerdere kamers met de virtuele assistent wilt babbelen, kun je meerdere Lynky’s aan elkaar koppelen. Veranderingen die je maakt op één apparaat, worden dan automatisch over alle apparaten gesynchroniseerd.

Lynky slimme speaker

Kan vertraging oplopen door Google

Voor 85 euro kun je al een Lynky via Indiegogo bestellen. Verwacht wordt dat hij in januari volgend jaar bij je thuis wordt bezorgd. Op de projectpagina wordt wel aangegeven dat Lynky op het moment de bètaversie van de Google Assistant SDK gebruikt en dat Google heeft aangegeven dat de SDK tegen het einde van het jaar klaar zou moeten zijn voor commercieel gebruik. Mocht de uiteindelijke versie vertraging oplopen, zou dit dus ook een vertraging van je Lynky levering kunnen betekenen.

Ook wordt aangegeven dat het apparaat wel een display heeft, maar dat je er geen video oproepen mee kunt doen. Om privacyredenen zou er namelijk geen camera in Lynky zijn ingebouwd. De slimme speaker zou wel de Ring video deurbel ondersteunen, zodat je kunt communiceren met wie er voor de deur staat, terwijl je de persoon ook kunt zien. Ring is één van de top vijf slimme deurbellen, die op het moment kunt kopen. Bekijk ook de andere slimme deurbellen om voortaan nooit verrast te worden bij de voordeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit bedrijf troeft Google af met Google Assistant-speaker met scherm
Sluiten