Geen mobiel bereik? Met LynQ raak je je vrienden en de weg nooit meer kwijt

Wanneer je ergens in de outdoor bent op, of bij een drukbezocht concert, kan het voorkomen dat je slecht mobiel bereik hebt. Het vinden van je vrienden kan lastig zijn als je even van elkaar bent gescheiden doordat iemand er snel vandoor is geracet met de mountainbike, of omdat je vriend net bier is gaan halen aan de bar. Een nieuw project op Indiegogo zorgt er voor dat jij niemand meer uit het oog verliest. Maar kennis met LynQ.

Walkie-talkie, move over

Sommige mensen nemen walkie talkies mee op wintersport om goed in contact te kunnen blijven met elkaar. Deze inventieve oplossing met een ouderwets product is straks niet meer nodig. Op Indiegogo vind je namelijk LynQ; een gadget die in de markt wordt gezet als een slim kompas voor in de 21e eeuw.

LynQ heeft geen wifi-netwerk nodig om te functioneren, geen app, geen mobiel netwerk en ook geen abonnement op een bepaalde service. Hoe je dan toch je vrienden kunt vinden wanneer je ze kwijt bent? Het apparaat vertelt je hoe ver weg en in welke richting je vrienden zich bevinden.

LynQ heeft 1 knop, meer heb je niet nodig

De gadget maakt gebruik van een combinatie van GPS en kinetic positioning, waardoor hij je kan vertellen waar jij bent en waar andere gekoppelde LynQ0-apparaten zijn. Dit kun je vervolgens lezen op het display van de gadget, waarop enkel een naam staat en hoe ver weg en welke richting in die persoon zich bevindt. Het apparaatje heeft maar een knop.

LynQ

Het display is heel simpel. Maar echt, heel simpel. Je vindt er geen volledige kaart of coördinaten. Slechts een soort richtingaanwijzer die net zo snel meebeweegt als een kompas ook zou doen. De gadget is klein, lichtgewicht, en uiteraard ook waterproof en kan tegen een stootje. Er wordt een karabijn bij LynQ geleverd, waardoor je hem gemakkelijk aan je broek of rugtas kunt bevestigen. Benieuwd naar de andere functies van deze handige gadget? Lees dan hier meer. Je kunt Lynq nu pre-orderen vanaf 66,80 euro.

Wil je gewoon mobiel bereik hebben? Ook in de diepste wildernis? Check dan Sonnet even.

Reageer op artikel:
Geen mobiel bereik? Met LynQ raak je je vrienden en de weg nooit meer kwijt
Sluiten