Ilona Braam
Ilona Braam Home 20 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze speaker laat je meteen de songteksten zien voor een geslaagde karaoke-avond

Hoe vaak zingen mensen wel niet mee met liederen, terwijl ze de tekst helemaal niet kennen? Het resultaat is dan meestal een soort ingehouden gemompel van iets dat er fonetisch enigszins op lijkt. Dat is nu verleden tijd met de COTODAMA Lyric Speaker. Behalve dat hij het lied voor je afspeelt, laat hij je meteen ook zien wat er precies gezongen wordt.

Transparant display Lyric Speaker helpt je met de songtekst

De Lyric speaker ziet eruit als een soort nostalgische speaker met een transparant display in het midden. Op dit display verschijnen de songteksten tussen de speakers in, zodat je met een gerust hart mee kunt zingen. Voor het ontwikkelen van het apparaatje hebben de makers samengewerkt met SyncPower Corporation. Een handige partner, aangezien dit bedrijf de grootste songtekstdatabase heeft in Japan. Hierdoor is de speaker nu al uitgerust met de songteksten van meer dan twee miljoen nummers en dit aantal zal alleen maar toenemen.

bluetooth speaker

Nu al verschillende awards

Een andere reden dat SyncPower Corporation een goede partner is, is dat Japanners om de één of andere reden groot fan zijn van karaoke-avonden. Door de speaker meteen ook uit te rusten met Japanstalige liedjes, loopt COTODAMA meteen binnen. De speaker heeft zich overigens al uitgebreid bewezen door het winnen van SXSW’s Best Bootstrap Company en The Good Design Awards.

Lyric Speaker

Je moet er wel wat voor over hebben

Wie van karaoke houdt zal wel wat moeten neertellen voor het songteksthulpje. De Lyric speaker kost namelijk zo’n 3.800 euro. Maar blijkbaar maakt dit echte fans niet uit. Op de B8ta website is hij namelijk uitverkocht. Je kunt wel je email achterlaten om op de hoogte gehouden te worden over de beschikbaarheid.

Tijd dus om de microfoons van zolder te halen en je zangtalent te laten horen. Als je het echt goed wil doen, moet je echter wel letten op de akoestiek in de ruimte waar je zingt. Dit grappige experiment laat heel duidelijk zien hoeveel invloed een ruimte op het geluid kan hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze speaker laat je meteen de songteksten zien voor een geslaagde karaoke-avond
Sluiten