Milton Broen
Milton Broen 19 sep 2015

Maak de straten onveilig met je eigen, toffe Hoverboard

Toen het hoverboard te zien was in de film Back to the Future II, was iedereen direct geïnspireerd door de zwevende plank. Een plank waarop je door de straten heen kon zweven leek toen te mooi om waar te zijn, toch komen wetenschappers steeds dichterbij bij het ideaalbeeld van een hoverboard. Nu zijn ze weer een stapje dichterbij, al wordt er met dit Hoverboard wat vals gespeeld.

Hoverboard

Deze keer is er een beetje vals gespeeld wat betreft het zweven. Deze plank kan niet echt zweven. Het Hoverboard maakt gebruik van één wiel in het midden waardoor je wel het idee hebt dat je van de grond af komt op het moment dat je op de plank klimt. Je kunt ‘m besturen door bewegingen te maken met je lichaam. Als je naar voren leunt dan gaat het board vooruit, leun je naar achteren dan remt-ie af. Naar links en rechts sturen doe je op dezelfde manier als op een skateboard. Het Hoverboard voelt volgens gebruikers aan als een Segway zonder stuur. De manier van sturen is even wennen, maar als je het eenmaal gewend bent ga je als een speer. Met de krachtige elektromotor haalt-ie een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De plank is voorzien van lichten zodat je kunt zien, én gezien kunt worden. Het Board kent ook een applicatie. Hierop kun je informatie als je accupercentage en lichtkleuren aflezen.

Haal er zelf 1 in huis

Je eigen, werkende Hoverboard in huis halen, klinkt goed toch? Dat kan nu! De makers van het Hoverboard zijn namelijk een campagne op Kickstarter begonnen om een kapitale injectie te bewerkstelligen. Voor een kleine 3400 euro kun je jouw eigen Hoverboard hier bestellen en de show stelen op de weg. Hoe vet?!

Check hoe Lexus een volledig zwevend hoverboard heeft gemaakt

Autofabrikant heeft een hoverboard gemaakt die volledig kan zweven. Je bent dus echt laag aan het vliegen. Hoe Lexus dit gedaan heeft lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak de straten onveilig met je eigen, toffe Hoverboard
Sluiten