Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Pop-Culture 18 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Maak je agenda leeg voor een Britse bingewatch-avond op Netflix

Als wij aan Engeland denken, dan denken we al vaak aan de typische Engelse tongval, Londen, de Brexit en thee. De Britten staan echter niet alleen om deze dingen bekend. Ze maken ook uiterst sterke series die een Netflix bingewatch-avond meer dan waard zijn.

Peaky Blinders

Als je nog niet bent begonnen aan deze serie doe dat dan nú! Het verhaal speelt zich af in de jaren na de Eerste Wereldoorlog en gaat over een familie die de machtigste van Birmingham willen zijn. Check het hier.

Luther

Idris Elba staat al een tijdje op onze lijst als één van de betere acteurs. In Luther speelt hij een rechercheur die fantastisch is in zijn werk, maar ook te maken krijgt met de psychologische effecten van misdaden waar hij mee te maken krijgt.

The Fall

Nog een detective/misdaad serie met een rechercheur. Dit keer wordt de hoofdrol gespeeld door een vrouw, die op zoek is naar een seriemoordenaar. Zal ze hem te pakken krijgen? Je zult er zelf achterkomen in The Fall.

Lovesick

De Britse Dylan komt erachter dat hij chlamydia heeft. In Lovesick (of zoals hij het zelf liever noemt: Scrotal Recall) herbeleeft hij zijn seksuele escapades en gaat hij op zoek naar de vrouwen waar hij het bed mee heeft gedeeld. Awkward + Brits = Hilarisch!

Happy Valley

Catherine Cawood is een politieagente in Yorkshire. Ze is gescheiden, woont bij haar zus (die verslaafd was aan heroïne) en heeft twee kinderen. Eén is dood en de ander wil haar niet zien. Daarnaast jaagt ze op een man die haar inmiddels dode dochter aanviel. Waarom de serie Happy Valley heet is wat ons betreft dan ook een raadsel…

River

River is een misdaadserie die draait om rechercheur John River (gespeeld door Stellan Skarsgard). Hij is zojuist zijn partner verloren en heeft last van waanbeelden. Hij ziet spoken uit het verleden. Zal hij ooit de moordenaar van zijn partner vinden, of gaat hij ten onder aan zijn eigen waanbeelden? Een meesterlijke serie waar je kippenvel van krijgt.

Doctor Who

Nog een serie die je waarschijnlijk wel bekend voorkomt. Doctor Who is een sci-fi-serie waarin door de tijd wordt gereisd en wordt gevochten tegen kwade aliens en ander gespuis.

Doctor Foster

Doctor Gemma Foster heeft het vermoeden dat haar man vreemdgaat. In plaats van het te vragen gaat ze op onderzoek uit en raakt langzaamaan geobsedeerd… Doctor Foster check je hier.

Misfits

Vijf jongvolwassenen krijgen tijdens hun taakstraf te maken met een storm die hen superkrachten geeft. De naam Misfits zegt al dat deze jongeren nooit de conventionele superhelden zullen worden. Seks, drugs en geweld spelen een grote rol in deze serie. Zeker kijken als je zin hebt om te lachen!

Met deze lijst zou je jezelf toch even bezig kunnen houden. Het enige wat nog mist is popcorn en tips voor de ultieme Netflix-ervaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak je agenda leeg voor een Britse bingewatch-avond op Netflix
Sluiten