Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mei 2019

Je eigen Game Boy-game maken? Met deze tool kan het!

De Game Boy is tot op de dag van vandaag één van de meest succesvolle spelcomputers ooit geweest. Een complete generatie is opgegroeid met de baksteen waar je op kon gamen en titels als Tetris, Pokémon Red & Blue en Suoer Mario Land 2 waren dik de moeite waard. Vandaag de dag zie je de handheld niet meer in het straatbeeld, maar kun je via emulatoren alsnog diverse games spelen. Heb je altijd de wens gehad om je eigen game te maken? Dan is er nu een handige tool genaamd GB Studio, waarmee je de mogelijkheid hebt om je eigen Game Boy-game te maken.

Je eigen Game Boy-game maken met GB Studio

GB Studio is een project van ontwikkelaar Chris Maltby. Het is een tool die je de mogelijkheid geeft om een game voor de Game Boy of de Game Boy Color te maken. Volgens de maker is het mogelijk om een game te maken zonder dat je echt veel kennis van programmeren nodig hebt, hoewel het wel helpt als je weet wat je doet. Wanneer je een game hebt gemaakt, dan kun je het als ROM-file exporteren en delen met de rest van de wereld.

Zij kunnen de game dan op hun eigen platform via een emulator spelen. Ook op verschillende smartphones is het dan mogelijk om jouw game te gaan spelen. Met de tool kun je PNG-bestanden inladen in je game en daar dan je omgeving in opbouwen. Het is wel handig om daarbij te begrijpen dat je de wereld met pixels opbouwt. Als je daar geen kennis van hebt, dan is het handig om iemand in te schakelen om als zogenaamde pixel artist op te treden. Maar alsnog is het tof om te zien dat je met een relatief simpele tool een complete Game Boy-titel kunt maken.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Je eigen Game Boy-game maken? Met deze tool kan het!
Sluiten