Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 nov 2018

Maak je eigen telefoon met de MAKERphone

Telefoons heb je tegenwoordig in vele soorten en maten. Als je een telefoon wilt hebben die je een persoonlijk gevoel geeft, dan is de MAKERphone wellicht iets voor jou. Deze telefoon heeft nu een campagne lopen op Kickstarter en geeft je de mogelijkheid om je eigen telefoon in elkaar te knutselen.

Doe het zelf maar met de MAKERphone

De MAKERphone is een telefoon die je helemaal zelf in elkaar moet zetten. Voor zo’n 78 euro krijg je een MAKERphone kit en vanaf dat moment kun je het helemaal zelf gaan uitzoeken. Er zit als het goed is wel een gebruiksaanwijzing bij, zodat je een beetje snapt wat er van je wordt verwacht, maar het is niet verkeerd om ook een beetje inzicht te hebben. Volgens de bedenker kan de telefoon je een goed idee geven hoe programmeren werkt.

Het gaat natuurlijk nooit zo uitgebreid worden als de nieuwste iPhone of Samsung Galaxy, maar als je hem eenmaal in elkaar hebt zitten, dan kun je er als het goed is gewoon mee bellen. Hij is voorzien van een GSM module, een dual-core processor, een kleuren LCD-scherm met een resolutie van 128 bij 160 pixels, een antenne en de mogelijkheid om muziek via de koptelefoon af te spelen.

Makerphone 2

Naast het bellen moet je er uiteindelijk ook wat kleine games op spelen, zodat het ook een beetje als een retro-handheld kan gelden. Mocht je geen tijd hebben om de telefoon in elkaar te zetten of niet veel kaas te hebben gegeten van solderen, dan kun je voor iets meer geld er ook voor kiezen om een MAKERphone te kopen die al volledig in elkaar is gezet. Je mist dan wel een beetje het idee van de set, maar het bespaart natuurlijk ook veel tijd. Het zou uiteindelijk een uurtje of zeven moeten duren voordat je hem zelf in elkaar hebt zitten.

Toch liever een iPhone? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Maak je eigen telefoon met de MAKERphone
Sluiten