Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 10 apr 2018

Maak kennis met de nieuwe Audi RS 5 Sportback

Sinds een flink aantal jaren staat het hebben van een Audi hoog op menigeen verlanglijstje. De automaker heeft heel wat toffe auto’s afgeleverd. En onlangs introduceerden zij op de New York International Auto Show hun nieuwste bolide die onze harten sneller doet kloppen, de Audi RS 5 Sportback. Dit is de eerste keer dat de succesvolle RS 5 als Sportback op de markt wordt gebracht en Audi heeft er hoge verwachtingen van.

Maak kennis met de Audi RS 5 Sportback

Aan de buitenkant is de Audi RS 5 Sportback voorzien van een grotere ondergrond en is de neus wat langer. Via de golfpatronen op de zijkant lijkt het automatisch alsof de wagen een kilometer of dertig harder gaat en aan de voorkant zien we de welbekende Audi-kenmerkende grill, die het geheel een heerlijk sportief uiterlijk geeft.

Maar ook aan de achterkant komt het sportieve karakter van de auto goed naar voren met de stoere uitlaten die daar vindt. Tot slot is het kleine vleugeltje voor het aerodynamische gevoel mooi subtiel.

Qua inhoud staat de Audi RS 5 Sportback zijn mannetje. Hij wordt voorzien van 2.9 TFSI V6 twin turbo engine, die met zijn 450 pk er voor zorgt dat je binnen 3.9 seconden op de 100 kilometer per uur zit.

Hij zou een maximale snelheid moeten behalen van zo’n 275 kilometer per uur, waardoor het ook een handige wagen is om voor de grap eens mee te nemen naar het circuit. Audi belooft dat de auto ook onder hoge snelheden nog heel erg goed te besturen is.

Audi RS 5 Sportback

Kijken we naar de binnenkant, dan straalt dat luxe uit. Alles van fijn zwart leder en er is genoeg ruimte om er met mijn vijf man in te zitten. Uiteraard wordt de wagen voorzien van een navigatiesysteem, zodat je altijd op de juiste plek terecht komt. De auto moet volgend jaar op de markt komen. Wil je meer lezen over auto’s? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe Audi RS 5 Sportback
Sluiten