Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 aug 2018

Maak kennis met de helden uit Assassin’s Creed: Odyssey

Vorig jaar zagen we met Assassin’s Creed Origins hoe Ubisoft de Assassin’s Creed-serie nieuw leven inblies. Dit jaar krijgen we al weer het vervolg in de vorm van Assassin’s Creed: Odyssey. Dit nieuwste deel neemt je mee naar het oude Griekenland. In de game kom je midden terecht in de grote oorlog tussen Athene en Sparta. Jij kruipt daarbij in de huid van of Alexios of Kassandra. Het verhaal is in principe hetzelfde, maar je hebt dus wel het verschil dat je met een vrouwelijk of mannelijk personage speelt.

Assassin’s Creed: Odyssey in twee trailers

Tijdens de Gamescom heeft Ubisoft twee trailers vrijgegeven die de twee verschillende personages centraal zetten. Onafhankelijk van wie je kiest, ben je in het verhaal een Spartaanse strijder die ter dood is veroordeeld. Vanuit die onmogelijke positie moet je jezelf uiteindelijk zien te redden en een naam voor je zelf maken. De game maakt net als Assassin’s Creed Origins gebruik van een grote open wereld, waarbij je net als bij Skyrim in de wereld allemaal interessante dingen tegen kan komen en op die manier in aanraking kan komen met nieuwe quests.

Wat wel anders is, is dat je nu als in The Witcher 3 tijdens de gesprekken keuzes kan maken. Afhankelijk van de keuzes die je daarbij maakt, gaan er andere paden en mogelijkheden open. Op die manier moet de game nog meer je eigen avontuur gaan worden.

Naast de twee trailers heeft Ubisoft tijdens de Gamescom ook een groot aantal nieuwe screenshots vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken.

Assassin’s Creed: Odyssey
Assassin’s Creed: Odyssey

Assassin’s Creed: Odyssey komt op 5 oktober uit. Mocht je echt niet kunnen wachten? Dan kun je ook al op 2 oktober met de game aan de slag. Daarvoor moet je dan wel de iets luxere versie van de game in huis halen, maar die bevat dan ook een hoop andere voordelen. Meer weten over de game? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de helden uit Assassin’s Creed: Odyssey
Sluiten