Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 9 sep 2015

Maak kennis met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus met 3DTouch en nieuwe briljante camera

Maak kennis met de opvolger van de meest populaire iPhone ter wereld, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Het toestel komt in vier gekleurde versies, zilver, goud, spacegray en roségoud. Het design en de afmeting ziet er hetzelfde uit als zijn voorloper, de iPhone 6.

Nieuwe generatie Multi-Touch met 3DTouch

Apple heeft de volgende generatie van Multi-Touch aangekondigd. De nieuwe iPhones beschikken over 3DTouch. Hiermee kun je via een touch die je langer inhoudt nieuwe functies van apps raadplegen. Zie het als snelkoppelingen. Als je bijvoorbeeld op de camera-app klikt krijg je meerdere snelkoppelingen te zien. Denk aan een snelkoppeling voor het maken van een selfie. Maar je kunt ook in bestaande content nieuwe content raadplegen zonder de huidige informatie te verliezen. Wordt de mail-app een stuk handiger, gaat het wisselen tussen apps sneller en werken apps als Instagram aangenamer. Op je homescreen kun je met behulp van 3DTouch direct naar je activiteitenlogboek van Instagram gaan en kun je kleine foto’s groter maken en direct liken. 3DTouch wordt ook bij gamen toegepast voor een betere game-ervaring. Nice! Check onderstaande video voor een betere indruk van 3DTouch.

Briljante nieuwe 12MP iSight-camera

Naast de nieuwe A9-chip waarmee de CPU zeventig procent – en de GPU negentig procent sneller wordt heeft Apple de nieuwe 12MP iSight-camera ontwikkeld. De nieuwe sensor zorgt ervoor dat er vijftig procent meer (focus)pixels aanwezig zijn dan in de originele iPhone 6. De autofocus wordt hier een stuk beter door en zagen de details van de gedemonstreerde foto’s er briljant uit. Ook foto’s die in donkere situaties zijn gemaakt lijken sterk verbetert. Bij de iPhone 6 ontdekken wij namelijk regelmatig veel ruis.

Video en 5MP FaceTime HD-camera
De iPhone 6s (Plus) filmt met een resolutie van 4K. Dit betekent dat in elk frame 8 miljoen pixels worden gebruikt om een super gedetailleerd beeld te creëren. De camera aan de voorkant krijgt ook een upgrade naar een 5MP FaceTime HD-camera waarmee je uiteraard betere selfies maakt.

Flitser
Apple heeft ook aan de verlichting aan de voorkant geknutseld en noemt dit Retina Flash. Hiermee wordt het scherm ingeschakeld als ‘led-flitser’ waarmee het scherm drie keer feller dan bij normaal gebruik wordt gemaakt. Hierdoor worden beelden die je tijdens donkere omstandigheden maakt uiteraard een stuk beter.

Live Photos

Dit is te gek, maar of je het écht gaat gebruiken is nog de vraag. Via 3DTouch en Live Photos kun je beelden tot leven brengen. Als Live Photos via het speciale icoon in de camera-app is geselecteerd worden er meerdere foto’s gemaakt waardoor een foto tot een GIF kan worden geactiveerd. Alhoewel Apple het geen GIF noemt lijkt het hier wel op. Je krijgt een bewegend beeld te zien en wordt er ook een geluidsopname gemaakt voor de extra beleving. Apple benadrukte nog wel dat het écht geen video’s zijn, maar 12MP foto’s.

Overige hardware

Dankzij de nieuwe A9-chip beschikt de iPhone ook over de ‘Always On’ functie. Hierdoor luistert Siri altijd mee en kun je ‘m direct raadplegen en vragen stellen. Ook zit er in de nieuwe iPhone de tweede generatie Touch ID. Dit maakt de vingerafdrukscanner een stuk sneller. Verder zorgt Apple er met LTE Advanced voor dat LTE twee keer sneller wordt en datzelfde geldt voor de Wifi.

Android-gebruiker?

Ben je als Android-gebruiker toch nieuwsgierig naar de nieuwe iPhone? Je bent niet de enige! Volgens Tim Cook stappen steeds meer Android-gebruikers over naar de iPhone. Apple heeft daarom een nieuwe app ontwikkeld waarmee het nog eenvoudiger wordt om vanaf Android naar een iPhone over te stappen.

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 6s kost in de Verenigde Staten exact hetzelfde als de iPhone 6. Volgens Tweakers kost in Duitsland de iPhone 6s (16GB) 739 euro en de iPhone 6s Plus (16GB) 849 euro. Vanaf 26 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse releasedatum is nog onbekend. iOS 9 is overigens vanaf 16 september te downloaden. Hier vind je meer informatie over iOs 9.

Ipad Pro en vernieuwde Apple TV

Apple presenteerde ook de iPad Pro en de vernieuwde Apple TV. Lees hier meer over de iPad Pro en lees hier meer over de nieuwe Apple TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus met 3DTouch en nieuwe briljante camera
Sluiten