Tech 21 jan 2019 Jelle van Es

Maak kennis met de lifesize Chevrolet Silverado van LEGO

Met LEGO kun je alles bouwen. Een fort, een piratenschip of een politiestation. Dat zijn de dingen waar je als kind van droomt om te hebben en dan in elkaar te zetten. Maar als je volwassen bent, dan wil je je LEGO-bouwkunsten naar een hoger niveau brengen. Zodoende besloot een groep enthousiaste bouwers om maar een complete auto van LEGO na te bouwen. Het gaat om de Chevrolet Silverado en het resultaat is zwaar indrukwekkend.

De Chevrolet Silverado van LEGO

De Chevrolet Silverado van LEGO is gemaakt van maar liefst 334.544 LEGO-blokjes. Het kost dus al een klein fortuin om de auto daadwerkelijk in elkaar te zetten met al die blokjes. Daar kun je dus bijna zelf een auto van kopen. Met die blokjes is de wagen 1,8 meter hoog en weegt het geheel zo’n 1500 kilo. Je tilt het dus niet zomaar even op.

In totaal zijn 18 bouwers er zo’n 2.000 uur mee bezig geweest om het in elkaar te zetten in de LEGO Master Builders shop in Connecticut, waar het ding ook staat te schitteren. De reden waarom men dit heeft gedaan heeft alles te maken met de komst van The LEGO Movie 2, welke binnenkort in de bioscoop moet gaan draaien. Het is dan ook een verkapte promotie voor die film. Maar dat neemt niet weg dat het geheel an sich zwaar indrukwekkend is en andermaal laat zien dat je met LEGO eigenlijk alles kunt bouwen.

Wil je meer lezen over alles dat we over LEGO hebben geschreven de laatste maanden en jaren? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina.

The LEGO Movie 2 draait zoals gezegd binnenkort in de bioscoop en draait andermaal om de vrolijke en onnozele Emmet. Hij moet aan de bak wanneer Lucy en haar vrienden worden ontvoerd door LEGO Duplo’s onder leiding van alien koningin Watevra Wa-Nabi.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de lifesize Chevrolet Silverado van LEGO
Sluiten