Maak kennis met de nieuwe activiteitentrackers van LG en Garmin

Tijdens onze CES 2014 roundup van vorige week hadden we het al over de activiteitentracker van LG. Dit nieuws was toen nog op geruchten gebaseerd, maar LG heeft ‘m tijdens de CES 2014 eindelijk gepresenteerd. Garmin, die we vooral kennen van hun navigatiesystemen, heeft ook zijn intrede in de activiteitentrackers gemaakt en heeft de Vivofit gepresenteerd.

Garmin Vivofit

De Vivofit is een lichtgewicht en past perfect om je pols. De Vivofit houdt uiteraard je stappen, calorieën, afstanden en tijd bij. Maar dit is niet het enige dat-ie kan. Vivofit leert namelijk van je dagelijkse beweging en stelt persoonlijke doelen in. Elke dag past-ie je doel aan totdat je een gezond leven lijdt.

 
Beweeg je langere tijden niet, dan krijg je een rood lichtje te zien. Dit betekent dat je even op moet staan om te bewegen. Vivofit volgt ook je slaappatroon en met één druk op de knop kun je je data draadloos synchroniseren met Garmin Connect (een gratis online fitness community).

Vivofit beschikt over een verwisselbare batterij die een levensduur heeft van meer dan een jaar! Elke week opladen is dus verleden tijd. Vivofit zal in het eerste kwartaal van het jaar uitkomen voor 119 euro en 149 euro voor de combinatie met een hartslagmonitor.

LG Lifeband Touch

De LG Lifeband Touch beschikt over een OLED-tochscreen en berekent net zoals de Vivofit je verbande calorieën, afstand, snelheid en het aantal stappen. Je kunt ‘m via Bluetooth 4.0 verbinden met je telefoon zodat je inkomende telefoongesprekken en notificaties kunt zien. Maar ook de tijd, biometrische gegevens en de muziekbedieningselementen worden op het scherm weergegeven. Als je ook je hartslag wil volgen kun je de Lifeband Touch koppelen aan de LG Heart Rate Earphones. Deze kunnen naast het produceren van muziek ook je hartslag via je oor volgen. Dit gebeurt door de speciale PerformTek-sensortechnologie. Met behulp van deze technologie worden bloedstroomsignalen van het binnenste gedeelte van het oor gemeten voor een nauwkeurige hartslag en het maximale zuurstofverbruik. De hoofdtelefoon kan via Bluetooth met met de Lifeband worden gekoppeld.

 
Hoeveel de Lifeband Touch van LG gaat kosten of wanneer-ie in de Nederlandse winkels ligt is nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten is de Lifeband Touch vanaf de eerste helft van 2014 beschikbaar. Welke activiteitentracker zou jij kiezen?

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe activiteitentrackers van LG en Garmin
Sluiten