Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 mrt 2021

Maak kennis met de nieuwe Fortnite Season 6 map

Gisteren is in Fortnite het nieuwe seizoen begonnen. En daarmee krijg je ook te maken met een gloednieuwe Fortnite Season 6 map, waardoor alles weer net iets anders is dan dat je gewend bent.

Fortnite Season 6 map brengt niet zo’n grote verandering als bijvoorbeeld het begin van Fortnite Season 3, toen alles onder water kwam te staan. Maar er zijn toch behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd. Die zijn vooral in het midden van de map te vinden.

Grote veranderingen met de Fortnite Season 6 map

Zoals gezegd is de verandering met de Fortnite Season 6 map vooral te vinden in het midden van de map. Waar we in het vorige seizoen daar een grote woestijn zagen, daar is daar nu een enorme toren te vinden in de vorm van The Spire. Vanuit deze toren is er een soort van prehistorisch sausje over de map heen gegooid. Op de onderstaande afbeelding zie je heel erg goed hoe dat zich precies over de map verspreid.

Fortnite Season 6 map
De nieuwe map (Afbeelding: Epic Games)

Om een beetje het verschil te zien ten op zichte van het vorige seizoen, hebben we ook nog even de oude map opgedoken. Daarbij zie je dus vooral in het midden een groot verschil. De woestijn is ingeruild voor een prehistorisch gevoel.

Het vorige seizoen (Afbeelding: Epic Games)

Ook een paar andere locaties zijn aangepast. Zo is Salty Towers nu omgedoopt tot Boney Burbs. Het grootse Colossal Coliseum is er ook niet meer. In plaats daarvan heb je nu een gebied dat Colossal Crops heet. En Hunter’s Haven is ingeruild voor Primal Pond. Je ziet het al: het prehistorische thema speelt hier een grote rol.

De rest is redelijk gewoon gebleven

Ondanks dat er dus grote veranderingen zijn te vinden in de game met de komst van de Fortnite Season 6 map, is het ook zo dat veel dingen redelijk hetzelfde zijn gebleven. Op die manier is er dus nog genoeg wat je herkent.

Fortnite Season 6 Zero Crisis Finale gameplay vind je hier

Reageer op artikel:
Maak kennis met de nieuwe Fortnite Season 6 map
Sluiten