Daniel Koster
Daniel Koster Cars 22 jul 2015

Maak kennis met de (vliegende) auto van de toekomst, de Terrafugia TF-X

Als je vroeger aan mensen vroeg hoe de toekomst eruit ging zien dan was dat in één woord samen te vatten; vliegende auto’s. We beginnen ons steeds dichter in die toekomst te wanen. Terrafugia, een bedrijf uit de Verenigde Staten, kondigde in 2013 aan dat ze een hybride, vliegende auto gingen maken. We zijn nu twee jaar verder en het bedrijf heeft net afbeeldingen vrijgegeven van het exterieur van de vliegende auto, gaaf!

Terrafugia TF-X

Het exterieur is in vergelijking met het exterieur van 2013 ietwat veranderd en ziet er vooral strakker en futuristisch uit. Daarbij gaf het bedrijf aan dat ze een model van de TF-X met succes hebben getest. Dit model was echter wel één-tiende van de grote van de uiteindelijke TF-X, welke de opvolger van het iets lelijkere broertje de Transition is. Je kunt met vier mensen plaatsnemen in de elektrisch aangedreven TF-X, waarmee je legaal zowel door de straat als in de lucht van A naar B kunt komen. Vliegend kan de auto snelheden tot 320 kilometer per uur behalen en achthonderd kilometer afleggen. Het is niet ingewikkeld om te leren vliegen in de vliegende auto. Binnen vijf uur heb je het volgens Terrafugia onder de knie. Check het filmpje hieronder hoe het verticale opstijgen en landen eruit ziet. Zo ziet de toekomst er dus uit, awesome!

Zeker nog zes jaar wachten

Terrafugia gaf in 2013 aan dat het tussen de acht en twaalf jaar zal gaan duren voordat de TF-X af zal zijn. Een simpel rekensommetje leert ons dan ook dat we nog minimaal zes jaar op de vliegende wagen moeten wachten. Wij gaan er echter stiekem vanuit dat het nog wel wat langer gaat duren. Wat wel een gegeven is, is dat de vliegende auto er nu écht aan zit te komen.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de (vliegende) auto van de toekomst, de Terrafugia TF-X
Sluiten