Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 feb 2019

Maak kennis met Final Fantasy XV Episode Ardyn

Het is ruim 2,5 jaar geleden dat we kennismaakten met Final Fantasy XV. De game kwam eind 2016 uit, nadat de game ruim tien jaar in ontwikkeling was. De game wist aan de verwachtingen te voldoen en verkocht wereldwijd meer dan acht miljoen exemplaren. Na de release van de game kwamen er nog verschillende hoofdstukken in de vorm van dlc uit. Deze afleveringen geven je wat meer achtergrond over diverse personages. Het was de bedoeling dat er na de eerste vier afleveringen nog eens vier afleveringen zouden komen. Maar drie daarvan zijn er geschrapt, waardoor Final Fantasy XV Episode Ardyn de allerlaatste content voor de game is.

Maak kennis met Final Fantasy XV Episode Ardyn

Wie Final Fantasy XV heeft gespeeld, weet dat Ardyn de grote badguy van het geheel is. In de game zelf krijg je al het één en ander over hem te weten. Final Fantasy XV Episode Ardyn wil echter iets laten zien over de geschiedenis van de beste man. Voordat je op 26 maart met de aflevering aan de slag kunt gaan, is er nu alvast een animatievideo die je wat inzicht geeft over wat er allemaal gebeurt is. Bekijk de video hieronder.

Het persbericht zelf beschrijft de episode als volgt:

In Final Fantasy XV Episode Ardyn beleven spelers een geheel nieuwe verhaallijn vanuit het perspectief van Ardyn Lucis Caelum. Dit verhaal speelt 35 jaar voor de gebeurtenissen in Final Fantasy XV en vertelt hoe de beruchte schurk werd bevrijd uit levenslange opsluiting en vervolgens de wereld der duisternis betrad om wraak te nemen op de Luciaanse koninklijke familie.

Spelers gebruiken Ardyns kwaadaardige krachten om zijn vijanden op demonische manieren te verslaan en om snel over de map van Insomnia te vliegen door Shadow Stepping tussen map points te gebruiken. Fans van Final Fantasy XV kunnen vele bekende gezichten ontmoeten, maar dan wel wat jonger dan ze gewend zijn, naast spannende, belangrijke nieuwe personages als de wetenschapper Verstael Besithia en de priesteres Aera Mirus Fleuret.

Tot slot hebben we ook nog een aantal screenshots. Deze kun je hieronder vinden.

Final Fantasy XV Episode Ardyn screenshots

Final Fantasy XV Episode Ardyn

Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Final Fantasy XV Episode Ardyn
Sluiten