Milton Broen
Milton Broen 14 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met Formcard; het handige alternatief voor duct tape

Duct tape is een wondermiddel. Je kunt er eigenlijk alles wel mee repareren. Echter is het niet altijd even handig om met een rol duct tape op zak rond te lopen. Maak nu kennis met de Formcard. De Formcard is de prefecte vervanger voor duct tape!

Revolutionair

De Formcard is gemaakt van bioplastic dat slap wordt als je het in warm water legt en weer hard wordt als het afkoelt. Hierdoor kun je er gemakkelijk alles mee repareren of alles van maken. Van een telefooncase tot aan het repareren van een glas. Wat de Formcard handiger maakt dan duct tape, is dat-ie in creditcardformaat komt zodat je ‘m dus gemakkelijk in je portemonnee kwijt kunt. En misschien wel het belangrijkste is dat de Formcard te hergebruiken is, terwijl duct tape na één keer plakken niet meer plakt. Omdat je ‘m altijd bij je kunt dragen en vrijwel overal aan warm water kunt komen, is de Formcard ideaal voor onze hedendaagse levens.

Met Formcard kun je bijna alles maken

Kunstenaar Peter Marigold heeft de Formcard ontwikkeld en hierbij zo simpel mogelijk gemaakt. Het enige wat het enige wat-ie nodig heeft is heet water. Hoe het werkt? Simpel! Leg de ‘kaart’ in heet water totdat het materiaal zacht wordt en je kunt er de meest gekke kunstwerken mee maken. Echter is-ie daar niet volledig voor bedoelt, want de kaart is namelijk ideaal om gebroken voorwerpen (tijdelijk) mee te repareren. Handig!

Haal ‘m in huis

De Formcard is al een groot succes op Kickstarter. Wil je ervaren hoe dit fantastische materiaal in de praktijk werkt? Dan kun je hier een set van 3 kaarten kopen voor zo’n 7 euro, daar komen nog wel 1,40 euro aan verzendkosten overheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met Formcard; het handige alternatief voor duct tape
Sluiten