Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jan 2018

Maak kennis met Rainway: pc-games overal spelen, ook op je console

Vandaag de dag heb je ongelofelijk veel mogelijkheden om games te spelen. En als het aan de makers van Rainway ligt, komt daar binnenkort een extra mogelijkheid bij. Zij denken een techniek te hebben waarmee je games vanaf je gaming-pc naar elk device kunt streamen. Het enige dat je nodig hebt is een webbrowser.

Rainway: pc-games overal spelen

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, zeker als de maker van de service stelt dat het volledig gratis is en je game-ervaringen moet kunnen streamen met 60 frames per seconde. Ook hoef je geen rare instellingen te fixen, iedereen zou het met het grootste gemak kunnen gebruiken. De onderstaande trailer laat daarbij zien hoe makkelijk het is. De onderstaande trailer geeft je een idee van wat je kunt verwachten.Rainway

Rainway en de kanttekeningen

Hoewel het er super tof uit ziet, ga ik wel alvast een paar kanttekeningen plaatsen. Zo zie je hoe de vrouw in de bovenstaande video een game speelt op de Switch. De Nintendo Switch heeft op dit moment nog geen officiële browser. Via een omweg is het wel mogelijk om iets van een browser te krijgen, maar die werkt zeer matig en ik kan me niet voorstellen dat je via die omweg een high end gaming-pc kunt spelen.

De tweede kanttekening is te maken in het feit dat er buitendeurs wordt gegamed. In mijn ervaringen werken streaming-applicaties eigenlijk alleen maar goed wanneer je pc en je device waar je naar toe streamt via een kabel verbonden zijn met het internet. Hoewel 4G tegenwoordig tot veel in staat is, vraag ik me ten zeerste af of je een soepele game-ervaring er mee kunt krijgen.

Dat gezegd hebbende zou de techniek wel geschikt zijn wanneer je een Macbook via LAN hebt aangesloten en op een andere locatie bent als de gaming-pc die op je gamekamer staat. De onderstaande video laat zien hoe Doom werkt via een browser.

Op 20 januari moet Rainway uitkomen en zullen we zien in hoeverre het bedrijf zijn beloftes daadwerkelijk waar kan maken.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Rainway: pc-games overal spelen, ook op je console
Sluiten