Maak kennis met ‘s werelds eerste Tesla Cyberbike

Tesla wist eind vorig jaar vriend en vijand te verrassen met de Tesla Cybertruck. De elektrische truck zat er al even aan te komen, maar het design wist desondanks hoge ogen te gooien. De elektrische bolide lijkt rechtstreeks uit een science-fiction film te komen. De volgende stap? De Tesla Cyberbike!

Tesla Cyberbike

Juich niet te vroeg: Tesla heeft niet opeens een elektrische motor onthuld. Elon Musk blijft na een ongeluk in zijn jeugd geen groot fan van motors, en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. Gelukkig hebben we de beroemde YouTuber Casey Neistat nog.

Hij heeft Super73, een fabrikant van elektrische motoren, ingeschakeld om een Tesla Cyberbike in elkaar te zetten. Het experiment is eigenlijk door praktische overwegingen ontstaan: Neistat moest een nieuw model van Super73 testen dat nog geheim was.

Ze moesten dus snel iets in elkaar zetten dat de motor eronder zou verbergen. Neistat:

“We wilden aanvankelijk enkel de daadwerkelijke motor eronder verbergen, maar toen lieten we ons meevoeren en gingen we voor de Tesla look.”

Kijkje achter de schermen

Voorlopig blijft het dus ook enkel bij deze stunt. Elon Musk kennende is er echter een kans dat hij compleet impulsief enthousiast plannen op Twitter deelt om de elektrische Cyberbike daadwerkelijk in productie te brengen.

Je weet het met de excentrieke miljardair immers maar nooit, al is hij wellicht op dit moment te druk met het maken van zijn eigen tracks als DJ. In de tussentijd raden we je aan de onderstaande video te checken, waarin je precies te zien krijgt hoe Casey Neistat en Super73 de Tesla Cyberbike in elkaar hebben gezet.

De ruit van de Cybertruck

De Tesla Cybertruck kwam niet alleen groot in het nieuws vanwege zijn opvallende uiterlijk en indrukwekkende specificaties. Elon Musk presenteerde de nieuwe auto en wilde de onverwoestbaarheid van de elektrische pickup truck aantonen. Dat deed hij door een metalen bal tegen de ruit van de auto te gooien. Het was de bedoeling dat deze bal weer terug zou stuiteren, maar er gebeurde iets anders.

Benieuwd wat er gebeurde? Check dan ons artikel over het voorval!

Reageer op artikel:
Maak kennis met ‘s werelds eerste Tesla Cyberbike
Sluiten