Maak kennis met Shadow of the Tomb Raider

Wie het gamenieuws deze week in de gaten heeft gehouden, kan het niet zijn ontgaan dat er al heel wat naar buiten is gebracht over Shadow of the Tomb Raider, de nieuwe game van Lara Croft. Eigenlijk zou de game vandaag om 15 uur worden onthuld, maar blijkbaar kon men na alle onthullingen dat tijdstip niet meer halen en daarom is de teaser trailer bijna een uur eerder uitgebracht. Overigens is het niet iets om super enthousiast van te worden. Het nieuws van vandaag is meer een aankondiging van een aankondiging dan dat het een echte onthulling is.

Shadow of the Tomb Raider Teaser

We moeten op dit moment met drie dingen doen. Ten eerste weten we dat de nieuwe game Shadow of the Tomb Raider gaat heten. Ten tweede weten we dat de game op 14 september uitkomt. De game verschijnt dan op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Er is dus geen sprake van dat de game eerst exclusief op de Xbox One verschijnt. En ten derde hebben we een teaser trailer. Deze kun je hieronder bekijken.

Daarbij heeft uitgever Square Enix ook gelijk bekendgemaakt dat de echte onthulling op 27 april wordt gedaan. Dan weten we dus echt hoe de vork in de steel zit. Tot die tijd zouden we dus moeten gaan gissen. Afgaande op de teaser lijkt het er op dat Lara Croft afreist naar Zuid- of Midden-Amerika, aangezien die getoonde tempels ons doen denken aan de Azteken of de Inca’s. Daarnaast is er iets gaande met een zonsverduistering en krijgt ze tijdens haar avontuur te maken met vijanden die flink gewapend zijn.

Buiten dat is het dus gokken. Over een maand weten we meer en het is in elk geval goed nieuws dat de game over een half jaar al in de winkel ligt. Dat is bij voorgaande Tomb Raider-games wel eens anders geweest en moesten we echt een paar jaar wachten. De laatste game is overigens nog altijd de moeite waard, zoals je in onze review kunt lezen.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Shadow of the Tomb Raider
Sluiten