Jelle van Es
Jelle van Es Tech 3 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

OneStep+: Polaroid maakt nostalgische camera slim

In de jaren zeventig was het hebben van een Polaroid camera een absolute droom. In plaats van dat je dagen moest wachten voordat je fotorolletje ontwikkeld was en kon zien of het een beetje leuke foto was geworden, daar zag je met een Polaroid toestel gelijk het resultaat. Een paar jaar geleden kwamen de Polaroid-achtige systemen terug voor het nostalgische gevoel. En nu kun je aan de slag met de OneStep+, die het maken van een perfecte foto net wat makkelijker maakt.

Maak makkelijker foto’s met de Polaroid OneStep+

Deze week wordt de Polaroid OneStep+ gelanceerd in de Verenigde Staten en hij zal waarschijnlijk snel daarna ook naar Europa komen. De OneStep 2 is namelijk ook al bij ons beschikbaar en is sinds 2017 op de markt. De OneStep+ is qua look aan de buitenkant redelijk identiek aan zijn voorganger. Dus daar hoef je de nieuwe camera niet voor te kopen. Wat de OneStep+ beter maakt, is dat je de mogelijkheid hebt om hem via Bluetooth aan je smartphone te koppelen.

Polaroid OneStep+

Via de Polaroid Originals app heb je dan toegang tot zes creatieve tools, waaronder de mogelijkheid om de camera vanaf een afstand te laten fotograferen. Daarmee ondermijn je een beetje het idee van de camera, maar als je graag met wat vrienden op de foto wilt gaan, dan is dit natuurlijk een handige mogelijkheid. Ook heb je via de app toegang tot de handmatige settings, waardoor je dingen als de shutter speed en de aperture kunt aanpassen.

Het enige nadeel is dat je niet precies kunt zien wat je fotografeert. Je moet us nog altijd afwachten wat er precies op de foto staat. Maar dat is wat ons betreft juist de charme van de foto. Verder gaat de batterij van het toestel ook langer mee, zodat je de hele nacht in de club foto’s kunt blijven maken. In de Verenigde Staten is hij voor zo’n 160 dollar te bestellen. Meer weten over de mogelijkheden van Polaroid fotocamera’s? Kijk dan eens hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OneStep+: Polaroid maakt nostalgische camera slim
Sluiten