Daniel Koster
Daniel Koster Tech 18 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Maak optimaal gebruik van jouw iPhone met deze vijf (vrijwel onbekende) functionaliteiten

De zogenaamde power-users kennen de iPhone en haar functionaliteiten van binnenuit. Dit is echter voor de ‘normale’ gebruiker vaak wat minder van toepassing. Deze vijf (verborgen) tips geven je wat extra handvatten om je iPhone gebruik positief te tweaken. Doe er je voordeel mee!

1. Laat autcorrect de apostrof noteren

Een apostrof op je toetsenbord vinden en selecteren kost toch gauw weer een paar seconden. Apple zou Apple niet zijn als zij een functie hebben bedacht om jouw kostbare tijd te besparen. Door namelijk de laatste letter die je hebt getypt nogmaals te herhalen biedt autocorrect automatisch de functie aan om hier een apostrof van te maken.

2. In de panorama modus de andere kant op schieten

In de panorama modus schiet je standaard van links naar rechts. Dit levert niet altijd de mooiste beelden op. Misschien wil je juist wel bij een punt rechts van je beginnen en de linkerkant op schieten. Door te tikken op de pijl in panorama modus draait-ie om en kun je een panorama maken in de door jouw gewenste richting.

3. Google Maps opslaan voor offline gebruik

Wij merken met de komst van 4G dat je telefoon flink wat extra data slurpt. Vooral als je op vakantie bent wil je dit (en torenhoge rekeningen) voorkomen. Open Google Maps en typ ‘ok maps’. Je krijgt dan automatisch de optie in Google Maps om de huidige map te bewaren. Doe dit door op ‘opslaan’ te drukken. Sla jouw map vervolgens op onder een bepaalde naam, zoals Amsterdam WPK WANT. Tik dan op het bovenstaande uitklapbare menu. Je vindt hier jouw offline kaarten onder de map ‘mijn plaatsen’.

4. Muziek stoppen met timer

Het is soms heerlijk om met een rustig slaapliedje de oogjes te sluiten en naar dromenland te vertrekken. Je wilt dan echter niet dat het nummer de hele avond blijft afspelen. Dit kan met je timer. Zet je playlist aan en open je timer. Stel je timer in op bijvoorbeeld tien minuten. Scrol dan naar beneden en stel bij ‘als timer eindigt’ de functie ‘stop afspelen’ in. Na het aflopen van de timer stopt je muziek met afspelen.

5. Led flits als notificatie

Het is mogelijk om notificaties te ontvangen door middel van een Led flits op de achterzijde van je iPhone. Dit kan door naar ‘instellingen’ te gaan. Open vervolgens ‘algemeen’ en scrol door naar ‘toegankelijkheid’. Bij toegankelijkheid moet je iets naar beneden scrollen, waar je de optie ‘Led-flits bij melding’ ziet staan. Schakel deze in en je ziet bij elke ontvangen notificatie het Led lichtje op de achterkant van je iPhone flitsen.

Tips

Wij zijn bij WANT wel van het geven van tips om jouw iPhone gebruik te optimaliseren. Zo kun je je internetgebruik op vakantie met deze drie tips drastisch beperken, ben jij de master van jouw iPhone toestenbord met de volgende zeven tips en maak jij je iPhone sneller met deze vier tips. En dat alles voor het optimale gebruik van dat kleine apparaat in je broekzak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak optimaal gebruik van jouw iPhone met deze vijf (vrijwel onbekende) functionaliteiten
Sluiten