Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 oktober 2018

Vanuit New York: MacBook Air 2018 hands-on preview

Dinsdag kondigde Apple een aantal nieuwe producten aan. Het gaat onder andere om de MacBook Air 2018, iPad Pro 2018 en na lange tijd ook eindelijk de Mac mini 2018. Wij waren in New York bij het event aanwezig en hebben de nieuwe producten al even kunnen proberen. Hier zijn enkele hands-on foto’s en onze eerste indruk van de nieuwe MacBook Air.

MacBook Air 2018 loopt nog steeds taps toe

Na jaren is het er dan toch eindelijk van gekomen. Apple heeft de MacBook Air vernieuwd. De goedkoopste MacBook heeft een nieuw ontwerp dat sterk aan de MacBook Pro doet denken. Een opvallend verschil is dat de MacBook Air nog steeds taps toeloopt.

MacBook Air 2018 - 001

Touch ID, maar geen Touch Bar

In de nieuwe MacBook Air is geen Touch Bar te vinden. Maar of iemand die gaat missen? Wij in ieder geval niet. Wel handig is dat Touch ID nu ook op Apple’s goedkoopste laptop zit. De nieuwe Air is uitgerust met een T2-chip en die zorgt naast Touch ID ook voor de versleuteling van de harde schijf. Zo wordt de Intel-chip minder belast. Het is een uitstekende ontwikkeling dat Apple deze chip in al zijn nieuwe apparaten stopt.

MacBook Air 2018 - 002

Scherm is lekker scherp

Het Retina-scherm is in 2018 eindelijk op de MacBook Air gearriveerd. Het zag er op het eerste gezicht erg prima uit, al was het moeilijk om in de enorme bak licht en de drukke hands-on ruimte lang te kijken. De Apple-medewerkers op het event konden niet zeggen of dit precies hetzelfde scherm als in de 13-inch MacBook Pro is. De resolutie is met 2560 x 1600 bij 227 pixels per inch in ieder geval identiek.

MacBook Air 2018 - 003

Zeer acceptabel toetsenbord

Het toetsenbord van de MacBook Air 2018 is Apple’s vlindertoetsenbord van de derde generatie. Het is identiek aan dat van de MacBook Pro 2018 en is dus beter beschermd tegen het indringen van stofjes en kruimels. Ook zijn maken de toetsen een stuk minder geluid dan die van de MacBook Pro uit 2017. In onze review van dit toetsenbord concludeerden we onlangs dat dit een zeer acceptabel toetsenbord is.

MacBook Air 2018 - 004

En toen was er goud

Naast een nieuw ontwerp, zijn er ook nieuwe kleuren. De MacBook Air 2018 komt in zilver, spacegrijs en goud. De gouden kleur is erg heftig goud. Absoluut niet zo subtiel als bijvoorbeeld de iPhone XS. Apple heeft de mini-jack ook behouden. Die zit net als bij de MacBook Pro aan de rechterkant, aan de linkerkant zijn twee Thunderbolt 3-poorten te vinden.

MacBook Air 2018 - 005

Het trackpad van de MacBook Air 2018 is ook behoorlijk groter geworden. Ook hier ontkomen we niet aan een vergelijking met de MacBook Pro 2018. De trackpads voelen niet alleen hetzelfde, ze zijn ook even groot en functioneren precies hetzelfde. Also: ziet OMT er niet prachtig uit op een gouden MacBook Air 2018?

MacBook Air 2018 - 006

Om aan te geven dat het goud van de nieuwe MacBook Air écht niet subtiel is, hebben we onze iPhone XS er even op gelegd. Daar is duidelijk te zien dat het goud van de Air een stuk feller is. Je moet er maar van houden, zullen we maar zeggen.

MacBook Air 2018 - 007
Reageer op artikel:
Vanuit New York: MacBook Air 2018 hands-on preview
Sluiten