Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2018

Apple komt met goedkopere MacBook Air ?

Het lot van de MacBook Air was lang onduidelijk, maar het lijkt erop dat Apple een toekomst ziet voor de laptop die sinds 2015 geen grote vernieuwing meer heeft gehad. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo komt Apple in de lente met een nieuwe MacBook Air.

Het zou gaan om een MacBook die in de markt wordt gezet als budget-model. Momenteel is de Air met een vanaf-prijs van € 1.097,91 de goedkoopste MacBook die je kunt kopen. De 12-inch Retina MacBook en MacBook Pro zijn minimaal 400 euro duurder.

Lancering tijdens WWDC 2018?

Kuo spreekt van een lancering in het tweede kwartaal van 2018, oftewel tussen april en juni. In juni vindt WWDC plaats en het zou dus goed kunnen dat we tijdens Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie een nieuwe MacBook Air zien. Hoewel WWDC vooral over software gaat, heeft Apple in het verleden vaker nieuwe hardware onthuld tijdens de conferentie.

Van links naar rechts: De MacBook Air, iMac en 12-inch Retina MacBook

Verdere details heeft de analist -die zich op bronnen binnen de leveranciersketen van Apple baseert- niet. Het lijkt ons lastig een product te positioneren tussen de 12-inch MacBook en 13-inch Macbook Pro zonder Touch Bar. Wellicht krijg de de nieuwe Air geen Thunderbolt 3, maar alleen USB-C. Het scherm zou ook van mindere kwaliteit kunnen zijn en een lagere resolutie kunnen hebben. De MacBook Air is momenteel de enige MacBook die nog zonder Retina-scherm wordt geleverd en mogelijk wil Apple dat zo houden.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Al langer geruchten over nieuwe MacBook Air

Dit is niet het eerste gerucht over een nieuwe MacBook Air. In januari berichtte het minder betrouwbare DigiTimes ook al over de komst van een nieuwe Air. Nu twee bronnen onafhankelijk van elkaar over de komst van een nieuwe MacBook Air berichten, is de komst van een nieuw model steeds zekerder.

Reageer op artikel:
Apple komt met goedkopere MacBook Air ?
Sluiten