Mark Hofman
Mark Hofman Tablets & Computers 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zien we deze week een nieuwe MacBook Air verschijnen?

Apple zou deze week, net zoals het vorig jaar ook deed, zomaar eens nieuwe producten op de markt gaan brengen. Althans, als het aan MacRumors ligt dan. Een bron doet melding van de komst van een nieuwe MacBook Air en die informatie is wel degelijk serieus te nemen.

Dezelfde bron wist MacRumors vorig jaar maart namelijk te vertellen dat Apple nieuwe iPad, iMac en iPod modellen aan zou kondigen. Een week later gebeurde dit ook drie dagen achter elkaar. De iPad Air verscheen op maandag 18 maart, de iMac op 19 maart. De enige fout die de bron maakte was dat er geen iPod, maar nieuwe AirPods verscheen op woensdag 20 maart.

‘Apple komt met nieuwe MacBook Air’

Diezelfde anonieme bron meldt dus nu de komst van een nieuwe MacBook Air. Deze voorspelling werd afgelopen weekend gedaan. Dat zou dus betekenen dat we, mocht de informatie kloppen, deze week een nieuwe MacBook Air kunnen verwachten. Meer details werden niet bekend gemaakt.

Vorige week deed betrouwbare analist Ming-Chi Kuo de voorspelling dat Apple een nieuwe MacBook Air en MacBook Pro in het tweede kwartaal van dit jaar naar buiten brengt. Een tegenstrijdig geluid dus, maar wel een verschil van slechts weken. Daarbij heeft Apple al vijf jaar op rij nieuwe, of vernieuwde, producten in maart op de markt gebracht.

MacBook Pro met het “nieuwe” toetsenbord (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Zoals je leest zijn er dus verschillende geluiden te horen en wankelt de informatie een beetje. Enerzijds zouden we er niet gek van staan te kijken als Apple deze week met een nieuwe product komt, maar anderzijds verwachten we het ook niet persé. Zeker niet met de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus. We moeten wat dat betreft dus nog even wachten op officieel woord.

Vernieuwd toetsenbord

Mocht de nieuwe MacBook Air op de markt gebracht worden, dan zal deze zonder twijfel gepaard gaan met het nieuwe toetsenbord. Iets dat ook verwacht wordt voor de vernieuwde versie van de 13-inch MacBook Pro. De huidige laptops zijn op dit moment nog voorzien van het Butterfly toetsenbord en het staat inmiddels wel vast dat dit ding niet heel veel succes heeft geleverd.

Apple besloot daarom terug te keren naar het toetsenbord met het schaar-mechanisme. Dat deed het bedrijf uit Cupertino al bij de 16-inch MacBook Pro en zal het dus ook met bovenstaande modellen gaan doen. Iets dat volgens Ming-Chi Kuo allemaal in de eerste helft van 2020 plaats zal vinden.

Net als de komst van een vernieuwde iPad Pro, AirTags en de iPhone 9 overigens.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zien we deze week een nieuwe MacBook Air verschijnen?
Sluiten