Dit is de MacBook gadget die een einde aan alle dongles maakt

De nieuwe MacBooks zijn super laptops, alleen kampen de apparaten met één nadeel: USB-C. Anno 2018 zorgt dit namelijk nog steeds voor de noodzaak van een goede dongle. Er zijn een hoop varianten te vinden, maar de HyperDrive USB-C Hub voor de Mac is wat ons betreft de winnaar.

MacBook gadget maakt alle andere dongles overbodig

De HyperDrive USB-C Hub voor de Mac is tijdens de CES 2018 gepresenteerd, maar is daarna pas op Kickstarter gezet. Een slimme zet, want het beoogde gelddoel is binnen een mum van tijd behaald. Met een enkele USB-C-kabel breng je 8 nieuwe poorten naar de Mac, inclusief een draadloze lader voor de iPhone X en iPhone 8.

dongle

De nieuwe HyperDrive hub biedt input voor: 4K HDMI, Gigabit Ethernet, microSD, SD, 3 x USB 3.1 en USB-C Power voor de Mac. Via deze hub kun je dus ook door middel van een 7.5W Qi draadloze oplader de iPhone opladen, maar ook Android phones via 5W, 10W en 15W. Hyper claimt dat de draadloze lader sneller is dan de exemplaren van Belkin en Mophie. Daarnaast kun je de draadloze lader omhoog klappen, waardoor je de iPhone eenvoudig kunt gebruiken. En via FaceID kunt ontgrendelen.

De prijs van deze ideale dongle?

Het is dus niet alleen een dongle voor de MacBook, maar ook een goede draadloze oplader voor je iPhone. Via Kickstarter kost de HyperDrive USB-C Hub zo’n 90 euro. Als de gadget uiteindelijk vanaf mei 2018 is geleverd, kost ‘ie zo’n 140 euro.

Reageer op artikel:
Dit is de MacBook gadget die een einde aan alle dongles maakt
Sluiten