Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Apple biedt excuses aan voor hitteproblemen MacBook Pro 2018

Apple onthulde deze maand eindelijk een nieuwe MacBook Pro, met specificaties waar je U tegen zegt. Helaas leek het er begin deze week op dat Apple een gevalletje #throttlegate in handen heeft. De MacBook Pro 2018 kampt namelijk met een hitteprobleem. 

Apple biedt excuses aan voor hitteprobleem MacBook Pro 2018

Wanneer de gebruiker intensieve taken uitvoerde, werd de kloksnelheid van de processor teruggeschroefd om te voorkomen dat de hardware oververhitte. Met als resultaat sterk en abrupt afgenomen prestaties. Recensenten hadden er vooral last van bij de 15-inch MacBook Pro met de zes-core Intel i9-chip.

De techgigant heeft de problemen gelukkig erkend en zijn excuses aangeboden. Daar blijft het niet bij: er is direct een update uitgerold om het probleem te verhelpen.  De extra update voor macOS High Sierra 10.13.6 staat nu klaar voor alle eigenaren van de nieuwe MacBook Pro. Ongeacht welke variant je in huis hebt gehaald.

Volgens Apple ligt het aan een fout in de software waardoor de koeling van de processor niet goed gereguleerd werd. Een cryptografische sleutel ontbrak, om precies te zijn. Daardoor stond de configuratie van het thermische besturingssysteem niet goed afgesteld. De prestaties van de processor werden daardoor te abrupt en te extreem beperkt.

Geen vlekkeloze lancering

De media dook meteen op dit ‘scandal’, waarbij vooral het duurste model genoemd werd. Wanneer je 8000 dollar voor een laptop betaalt, verwacht je niet dergelijke problemen. Al helemaal niet bij Apple. Volgens de techgigant hadden echter alle MacBook Pro-modellen van dit jaar er last van.

Apple staat juist bekend om zijn uitvoerige tests en ontwikkeling, dus hoe is deze bug er tussendoor geglipt? Het bedrijf legt in zijn verklaring uit dat thermische tests met een oudere versie van de software worden uitgevoerd. De fout is pas in de nieuwste versie van de software geslopen.

MacBook Pro

Het bedrijf biedt in ieder geval netjes zijn excuses aan: “Onze excuses aan elke klant die op zijn nieuwe MacBook Pro minder dan optimale prestaties heeft ervaren.” Sowieso is dit een van de minst vlekkeloze lanceringen van Apple in de recente geschiedenis van het bedrijf.

De afgelopen weken doken er zowel positieve als negatieve verrassingen op rondom de MacBook Pro 2018. Het bedrijf had niet vermeld dat de nieuwe MacBooks klaar zijn voor 8K-video, dus dat is een mooie bonus. Daar tegenover staat dat het herstellen van data bij een defect zo goed als onmogelijk is. Hier lees je daar meer over.

??Lees ook: Reviews MacBook Pro 2018: pijlsnel, maar niet voor iedereen

 

 

Reageer op artikel:
Apple biedt excuses aan voor hitteproblemen MacBook Pro 2018
Sluiten