Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 sep 2018

MacBook Pro concept komt met enorme Touchbar

Toen Apple een tijdje geleden met een nieuwe lijn aan Macbook Pro’s kwam, viel met name de touchbar niet bij iedereen in goede aarde. Het was behoorlijk wennen in vergelijking met de oude vertrouwde Function-knoppen zoals F12 om je geluid omhoog te krikken. Hoe deze touchbar zich in toekomst zich gaat ontwikkelen, dat weten alleen de mensen van Apple. Dat neemt niet weg dat het leuk is om een beetje te fantaseren hoe het gaat zijn. Deze enorme touchbar in een MacBook Pro concept zou een optie kunnen zijn.

MacBook Pro concept met enorme Touchbar

Dit MacBook Pro concept is bedacht door de Youtube-gebruiker Furkan Kasap. Hij besloot een kijkje in de toekomst te nemen. Ten eerste zou in die toekomst het standaard toetsenbord met de knoppen vervangen zijn door een dynamisch digitaal toetsenbord, die je zelf zou kunnen aanpassen. Daarnaast wordt de bestaande touchbar in zijn concept nog een stuk groter. Op die manier kun je de touchbar gemakkelijk een aantal functies selecteren. In de onderstaande video heb je alvast een idee

Het is op zich niet een hele gekke gedachte. In de nieuwe Zenbook Pro is het muisvlak al getransformeerd naar een screenpad. Daarop kun je dan in het kleine vlak Youtube-videos bekijken of in zoiets als Excel verschillende functies selecteren. Het maat het geheel net een stuk dynamischer en dat zou ook de toekomst kunnen gaan worden voor de nieuwe generatie MacBook Pro’s.

MacBook Pro touchbar

Het enige dat ik hoop is dat het toetsenbord blijft zoals het is. Het lijkt me namelijk lastig om op een digitaal toetsenbord blind te typen, omdat je feedback daar dan minimaal is. Gelukkig betreft dit nog een concept, zoals we er velen hebben gezien. Het is aan Apple om in de nabije toekomst te laten weten wat hun plannen precies zijn. Maar dat bedrijf gaat deze week eerst zijn nieuwe iPhones onthullen.

Reageer op artikel:
MacBook Pro concept komt met enorme Touchbar
Sluiten