Daniel Koster
Daniel Koster Apple 13 nov 2016

Waarom de MacBook Pro een headphone jack kent, maar de iPhone 7 niet

De iPhone 7 is een tijd geleden gepresenteerd. Het ging er toen bij velen over dat de headphone jack verdween. Maar toen de nieuwe MacBook Pro onlangs werd gepresenteerd bleek dat-ie wél een headphone jack kent. But why?

Apple zorgt voor vooruitgang

First things first..

Laten we beginnen bij de iPhone 7. Dat is een apparaat waarbij de headphone jack gemakkelijk wordt vervangen. Je kunt de AirPods van Apple hiervoor gebruiken (die spoedig komen). Ook kun je andere Bluetooth-apparaten toepassen en is er een dongel waardoor je je huidige oordoppen kunt gebruiken.

De MacBook No

Hier schuilt de reden waarom de iPhone 7 geen headphone jack kent en de MacBook Pro wel. Bij de Pro worden allerlei andere apparaten via de headphone jack gebruikt. Wat dacht je van amps, studio monitoren en andere professionele gear die een headphone jack nodig hebben?

Dit is ook hetgeen dat door Phill Schiller, de marketing baas van Apple, werd gezegd. Toch zijn we het er niet helemaal mee eens. De SD-kaart-ingang verdween. Daar hebben professionele fotografen moeite mee, want zo ze werken er minder fijn.

Cojones?

Wij snappen het idee. Door de headphone jack niet in de iPhone 7 te verwerken kan die ruimte met belangrijke hardware worden opgevuld. Dat geldt ook voor de SD-kaart-ingang. En ja, dat je dan even minder fijn en anders werkt, daar moeten we aan wennen. Maar dat de Pro dan half werk levert en de headphone jack blijft behouden vinden we toch een beetje lafjes.

Apple stelde namelijk dat het bedrijf lef toont door af te rekenen met de headphone jack en enkel usb-c-poorten in de MacBook Pro te verwerken. Daar kunnen we ons wel in vinden. Maar heb dan ook de cojones om deze visie geheel door te trekken en niet plots bij de Pro op sommige vlakken terug te krabbelen. Of geef toe dat het voor nu even minder is, maar in de toekomst beter wordt.

Ach ja, gelukkig hebben we ook goed kunnen lachen om het verdwijnen van de headphone jack. Dat was het voor ons wel waard! ;)

Reageer op artikel:
Waarom de MacBook Pro een headphone jack kent, maar de iPhone 7 niet
Sluiten