Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 mei 2019

MacBook Pro 2016: schermproblemen? Apple fixt het gratis!

Of het nu gaat om onbetrouwbare toetsenborden of oververhitting: de MacBook Pro lijn van Apple is alles behalve probleemloos. Iets dat gebruikers met een Pro uit 2016 overigens ook zullen beamen, gezien het feit dat dit model met een schermprobleem te maken heeft. Apple kondigt aan dat ze het probleem gratis voor je gaan fixen. 

Apple fixt schermproblemen MacBook Pro 2016 gratis

Hoe populair de laptops van Apple ook mogen zijn, niemand kan ontkennen dat er flink wat problemen gepaard gaan met de apparaten. Of het nu gaat om oververhitting, een toetsenbord dat spontaan stopt met werken of problemen met het scherm: ze zijn in grote mate aanwezig. Vooral dat laatste probleem zal gebruikers van de MacBook Pro uit 2016 heel bekend voorkomen. De laptop kampt met de zogeheten ‘flexgate’, waardoor het lijkt alsof het licht uit de onderkant van het scherm lekt. Tijd voor Apple om dit probleem serieus aan te pakken.

Gisteravond maakte Apple bekend dat het de problemen die flexgate veroorzaakt aan gaat pakken. Dit doet de producent uit Cupertino met een zogeheten vervangingsprogramma, dat eerder ook gebruikt werd voor de batterijen van de MacBook Pro uit 2018. Het betekent dat jij je laptop van Apple naar de store van de producent kan brengen en hem, volledig gratis, kan laten maken. Uiteraard moet je MacBook Pro dan wel uit 2016 komen en kampen met dit specifieke probleem.

Macbook Pro problemen flexgate apple

Het programma van Apple dekt de laptop tot vier jaar na de aanschafdatum. De flexgate problemen doken op in modellen die tussen oktober 2016 en februari 2018 zijn verkocht. Mocht jij je Pro dus in december 2017 gekocht hebben, heb je tot en met december 2021 om het probleem gratis te laten maken. Heb jij flexgate al eerder laten repareren bij de Apple Store en de kosten zelf betaald? Dan is het mogelijk om je geld terug te vragen

Reageer op artikel:
MacBook Pro 2016: schermproblemen? Apple fixt het gratis!
Sluiten