Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mei 2020

Mafia krijgt een remake en het ziet er bizar goed uit

Vandaag kwam uitgever 2K Games met een teaser voor de Mafia: Trilogy. Het idee daarbij was dat de onthulling op 19 mei plaats zou gaan vinden. Maar daar dacht Microsoft even anders over.

Zij hebben gewoon al de pagina voor de game Mafia: Definitive Edition online gezet. Dat lijkt ons wel een foutje, maar daardoor weten we nu wel wat de game ons gaat bieden. En wanneer we een blik op de screenshots werpen, ziet het er enorm goed uit.

Mafia: Definitive Edition is een plaatje

Goed, Mafia: Definitive Edition lijkt dus een echte remake te gaan worden. Dat is iets dat we eigenlijk al verwachtten, aangezien het origineel in 2004 werd uitgebracht. Dan is het niet heel erg interessant om die game enkel te voorzien van een hogere resolutie.

Mafia: Definitive Edition
In het donker is het altijd feest (Afbeelding: 2K Games)

Volgens de productbeschrijving op de pagina van Microsoft is Mafia: Definitive Edition vanaf de grond af aan opgebouwd. Daarbij is het dan ook te hopen dat de legendarische missie waarbij je moet racen niet meer zo bizar moeilijk is. De game neemt je mee naar de fictieve stad Lost Heaven in de tijd van de jaren dertig. Daarin moet jij als Tommy Angelo naam voor jezelf maken binnen de mafia. Daar kom je in terecht nadat je als taxi-chauffeur in contact komt met de onderwereld.

Mafia: Definitive Edition
Lost Heaven (Afbeelding: 2K Games)

De game moet je vooral zien als een verhalende game en niet als een GTA-achtige game. Mafia: Definitive Edition speelt volgens de pagina als een echte ‘Mob Movie’. Tegelijkertijd kun je wel vrij rondlopen door de wereld en daarbij genieten van de omgeving, de auto’s en de culture. Naast de originele missies, moet de game ook nieuwe content brengen. Tegelijkertijd is ook de soundtrack aangepast en uitgebreid. De game komt op 28 augustus uit en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Mafia Definitive Edition
Ook veel actie (Afbeelding: 2K Games)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mafia krijgt een remake en het ziet er bizar goed uit
Sluiten