MagSafe Duo ziet volgens Apple reseller op deze datum het daglicht

Tijdens het Hi, Speed evenement van Apple zagen we meer dan alleen de nieuwe iPhone 12 line-up. We kregen onder andere de HomePod mini en de nieuwe MagSafe-technologie te zien. Accessoires voor de laatste zijn al enige tijd te koop, maar de releasedatum van de MagSafe Duo charger blijft nog een groot mysterie.

Al lijkt er vandaag iets meer duidelijkheid te zijn over de releasedatum van de MagSafe Duo charger. Een Apple reseller uit Zwitserland weet namelijk te melden dat de accessoire op 21 december gaat verschijnen.

MagSafe Duo Charger op 21 december?

De MagSafe Duo charger is een handige accessoire die ervoor zorgt dat je een iPhone en een Apple Watch tegelijkertijd op kan laden. Een handige accessoire die tijdens het evenement op 13 oktober wel werd aangekondigd, maar waarvan de verkoopdatum nog niet bekend was. Het enige wat Apple er tot nu toe over gezegd heeft is dat de Duo “op een later moment” zal verschijnen. Gelukkig lijkt Zwitserse Apple reseller Digitec Galaxus dus wat meer duidelijk te geven.

De populaire winkel uit Zwitserland, die door Apple is aangewezen als Authorized Reseller, biedt klanten de mogelijkheid om de MagSafe Duo charger alvast te bestellen. Een oplettende bezoeker van de website 9to5Mac zag vervolgens iets opvallends. De winkel zegt namelijk dat het product vervolgens op 21 december 2020 bezorgd wordt.

We hebben de MagSafe Duo zelf ook kunnen vinden op de website, maar de levertijd verschilt wel ten opzichte van de berichtgeving. Zo zouden wij, zoals je in onderstaand screenshot ziet, de accessoires tussen 16 december en 23 december kunnen verwachten. Althans, als we in Zwitserland zouden wonen.

Tussen 16 en 23 december (Screenshot: Mark Hofman / OMT)

We vragen ons af of het hierbij gaat om een daadwerkelijke leverdatum of een simpelweg om een placeholder. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen we de MagSafe Duo eerder verwachten dan 21 december. Tenzij de website simpelweg punten wil scoren door 16 december als leverdatum mee te geven. Al zouden we geen flauw idee hebben waarom een webshop dat zou doen.

Reviewmodellen

Apple heeft officieel gezien nog niets gezegd over de komst van de MagSafe Duo, maar heeft volgens verschillende berichten al wel reviewmodellen de deur uitgestuurd. Dat doet het bedrijf uit Cupertino niet als het product pas in 2021 het daglicht ziet. De kans dat we een deze weken dus bericht krijgen over de lancering is best groot.

De MagSafe Duo kost in Nederland €149, maar wordt zonder adapter geleverd. Deze zal je zelf nog aan moeten schaffen, wat je nog eens €25 extra kost. Mits je de juiste oplader in huis hebt natuurlijk!

Reageer op artikel:
MagSafe Duo ziet volgens Apple reseller op deze datum het daglicht
Sluiten