Makers Bob’s Burgers komen met Central Park: “Juist nu plezier nodig”

Apple TV+ komt met de nieuwe animatieserie Central Park, gemaakt door de makers van Bob’s Burgers. Wij spraken met de bedenkers Josh Gad En Loren Bouchard.

Bob’s Burgers van Loren Bouchard is al jaren een hit. De gebeurtenissen van Bob, zijn vrouw en drie kinderen weten veel mensen te boeien. Toch vindt hij het tijd om naast de serie in hanburgertent er iets nieuws naast te doen. Dat project heeft samen met Josh Gaf gevonden in Cental Park, wat naast de gebruikelijke humor ook veel muziek bevat. De twee noemen het dan ook een ‘animated musical’. Apple  TV+ zendt vanaf 29 mei de avonturen uit van de familie die het grote park in New York beschermt.

Van Bob’s Burgers naar Central Park

“Ik ben al heel lang fan van Bob’s Burgers en het is dus geweldig om met Loren Bouchard te mogen werken. Het is een tijd waarin de mensen juist plezier nodig moeten hebben,” vertelt maker Josh Gad in een interview met Want.

Josh Gad Central Park
Josh is producer van de serie en spreekt de stem in van Birdie. (Afbeelding: AFP/Niklas Hallen)

“We zijn blij dat we een verhaal kunnen maken dat plaatsvindt in Central Park, maar dat maakt het ook meteen lastig. Het is een drukke succesvolle plaats in het echte leven. We waren dan ook bang dat onze karakters het te goed doen en dat zou het juist geen goede show maken. We moesten dus een schurk in de serie hebben, zodat niet alles gladjes verliep,” gaat Gad verder. De rol van de kwaadaardige Bitsy wordt vertolkt door Stanley Tucci. “We wisten zeker dat Stanley een krachtige oude vrouw kan spelen. Je hoort het al aan zijn stem. Hij heeft er gewoon iets inzetten van een klassieke Disney-schurk. Hij heeft gewoon een smerig oudje vrouwtje in zich,” grapt Bouchard.

In de serie speelt familie net zoals in Bob’s Burger een grote rol. Dat is geen toeval want Bouchard houdt ervan om familieverhalen te vertellen. “Je hebt een kans om een verhaal te maken dat door de hele familie bekeken wordt en herkenbaar is. Het is verslavend.”

Werken in de coronacrisis

Het eerste seizoen is nog gemaakt voor de coronacrisis en alles verliep soepel. De makers zijn nu al bezig met het tweede seizoen. Waar anderen het lastig vinden om thuis te werken, vindt Bouchard het een inspiratie: “Natuurlijk mis je het om niet samen te zijn, maar iedereen kan thuis gewoon aan de slag. Het is fijn om te zien wat je thuis allemaal kunt doen in je ondergoed, uh pyjama. Zelfs als het virus weggaat, zullen sommige van ons niet meer het huis uitgaan.”

Gad is verantwoordelijk voor de muziek in de serie. Het is daardoor een andere animatieserie dan gebruikelijk. “Wij wilden graag een musicalserie maken. Niet een show met muziek. Het was daarom belangrijk om personages te maken die hun emotie uiten en dat voelt verfrissend. In totaal hebben we 48 liedjes gemaakt en dat maakt me emotioneel als ik ze hoor. Geen een van hen is te vergeten,” vertel Gad. “Een echte musical heeft een energie in zich zoals niets anders,” voegt Bouchard toe.

Bekende cast

Maar om een goede musicalserie te maken is het belangrijk om een goede cast te vinden. Gad heeft naar zijn netwerk gekeken en kwam al snel terecht bij Kristen Bell, die Anna speelt in Fronzen, terwijl hij sneeuwpop Olaf is. “Al onze eerste keuzes zeiden gewoon ja, wat het heel makkelijk maakte,” vertelt Gad. “Het is geweldig om met je vrienden te mogen werken en dat adviseer ik dan ook aan iedereen die een animatieshow wil maken. Je moet eerst gewoon casten en daarna een show eromheen maken. Je weet dan precies hoe je personages kunt maken die aansluiten op de kwaliteiten van de cast.”

Central Park is vanaf 29 mei op Apple TV+ te zien.

 

Reageer op artikel:
Makers Bob’s Burgers komen met Central Park: “Juist nu plezier nodig”
Sluiten