Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10/04/2019

Makers van anime Your Name komen met prachtige Called Weathering With You

Your Name is één van de mooiste animatiefilms van de afgelopen jaren. De film werd in 2016 gelanceerd in Japan, maar wist ook buiten het land veel succes te boeken. Your Name vertelde het verhaal van een jongen en een meisje die op een dag van lichaam verwisselen en elke keer als ze gaans slapen weer veranderen. Naast deze uitdaging krijgen ze ook nog te maken met een grote ramp, die ze moeten zien te voorkomen. Het is een film waarbij zowel het verhaal, als de animatie en de muziek van een waanzinnig hoog niveau zou. Called Weathering With You is de nieuwe film van director Makoto Shinkai en de eerste trailer is om je vingers bij af te likken.

Called Weathering With You Trailer
De trailer van Called Weathering With You is hieronder te bekijken. Hij is volledig in het Japans, maar via deze link kun je ook een versie met ondertiteling bekijken. Daar word je overigens niet heel erg veel wijzer van, maar dat terzijde.

De film speelt zich af in het modern Tokio, aangezien we een aantal bekende landmarks van de stad zien. Zo zien we onder andere de Tokyo Tower en de Rainbow Bridge. Net als in Your Name lijkt liefde een belangrijke rol te spelen. Of in elk geval het samen zijn. Het gaat over een jonge man die een baan krijgt bij een magazine en die een jonge vrouw ontmoet die het weer kan beïnvloeden. Visueel gezien is het in elk geval prachtig en ook de muziek is tof. Deze word verzorgd door de band Radwimps. Diezelfde band was ook verantwoordelijk voor de muziek in Your Name. Hoewel beide films qua verhaal compleet los van elkaar staan, zijn er dus qua stijl en de mensen die er aan werken veel overeenkomsten.

In de Japanse bioscopen gaat de film op 19 juli draaien. Of de film ook een Westerse release krijgt valt nog te bezien.

Reageer op artikel:
Makers van anime Your Name komen met prachtige Called Weathering With You
Sluiten