Daniel Koster
Daniel Koster Culture 21 jul 2016

Making a Murderer season 2 aangekondigd: dit kun jij verwachten

Wie houdt er nou niet van films en series? Juist, dan ben je toch een beetje een vreemde eend in de bijt. Op deze liefde speelt Netflix met zijn succesrecept briljant in. Zo voegde de online streamingdienst onlangs nog een nieuwe topfunctie toe. Nu is er ander heuglijk nieuws. Making a Murderer season 2 is aangekondigd!

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Het tweede seizoen van Making a Murderer

De gehele wereld was in de ban van Making a Murderer. In deze documentaire wordt in tien uitzendingen de berechting van Steven Avery uiteengezet. Eerst wordt ‘ie voor de brute verkrachting van Penny Beerntsen schuldig bevonden. Na achttien jaar cel wordt echter door middel van DNA-onderzoek bewezen dat hij toch niet de dader was. Eén van de funeste fouten die tijdens zijn proces zijn gemaakt. Twee jaar later is het echter weer raak. Nu wordt hij voor de moord op Teresa Halback opgepakt. Het proces dat volgt wordt in kaart gebracht. De docu brengt allerlei onduidelijkheden en zaken die niet lijken te kloppen aan het licht. Zo wordt zijn bloed in haar auto gevonden, maar lijkt dit meer te duiden op bewijs dat is gefabriceerd. Een gat in de ampul waarin het bloed van Steven is opgeslagen lijkt dit te bevestigen. Toch wordt Steven redelijk aan het eind van de docu wederom schuldig bevonden!

Making a Murderer season 2: wat nu al bekend is

We weten al aardig wat dingen over Making a Murderer season 2 terwijl Netflix daar nog weinig over uit de doeken doet. Zo gaat dit seizoen over de laatste zaak waarvoor Steven is berecht. Kathleen Zellner is zijn nieuwe advocaat. We weten al dat zij bijvoorbeeld wil aantonen dat het DNA-bewijs niet klopt. Haar hulp is goed nieuws voor Steven. Waarom, dat lees je hier.

Ook zien we Laura Nirider en Steve Drizin langskomen. Zij vormen samen het juridische team van Steven dat zich ook met de zaak bezighoudt. Je zult interviews met hen zien, evenals je ook interviews met de familie van Steven te zien krijgt. Hierin worden zaken omtrent zijn zaak besproken. Je kunt denken aan dingen die volgens hen niet kloppen. Het was te verwachten, maar ook gesprekken met Steven Avery zijn wederom van de partij. De documentairemakers hebben tijdens het maken van het eerste seizoen namelijk al met hem gesproken. Deze gesprekken hebben ze bewaard aangezien ze stiekem al dachten dat een tweede seizoen een feit zou zijn.

Tot slot weten we dat er nog een berg met bewijs is dat niet in het eerste seizoen is behandeld. Dit is volgens de documentairemakers omdat het gewoonweg teveel werd. Dit is trouwens ook een puntje van kritiek. De makers zouden zo een vertekend beeld hebben gecreëerd, zeggen sommige mensen. In dit puntje is de kans groot dat Ken Kratz in de serie is te zien. Hij was diegene die als aanklager in zijn rechtszaak functioneerde. Hij is nu met een boek bezig over de hele affaire en lijkt zichzelf te willen verdedigen en meer informatie te willen geven over de rechtszaak. Nice!

Waarom seizoen 2 wederom een hit wordt

Je merkt het al, er ligt nog genoeg in het verschiet. En dat is enkel hetgeen waar we nu van op de hoogte zijn, er komt nóg meer bij! Dit betekent dus dat Making a Murderer season 2 vol zal zitten met nieuwe impulsen en extra informatie. We zullen hopelijk van antwoorden op de prangende vragen die na het eerste seizoen bleven hangen worden voorzien door nieuw bewijs. De achtbaan van Steven’s (on)schuld zal dus wederom rijden. En wij gaan die rit uitzitten. Jij ook? Helaas weten we nog niet wanneer Making a Murderer season 2 op Netflix is te zien. Stay tuned.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Making a Murderer season 2 aangekondigd: dit kun jij verwachten
Sluiten