Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 26 mrt 2018

Dit koffiezetapparaat is speciaal gemaakt om mee te klussen

Het Japanse bedrijf Makita Corp. maakt allerlei elektrisch gereedschap, maar denkt net wat verder na dan de standaard gereedschap-fabrikant. Speciaal voor bouwvakkers heeft het bedrijf namelijk een koffiezetapparaat ontwikkeld, dat je zo zou kunnen aanzien voor een of andere tool. Het mooie aan het apparaat is dat het werkt met dezelfde accu als de andere Makita tools, zodat hij zelfs mee de steiger op kan.

Dezelfde accu voor alles

Makita kwam in 2015 al met het briljante idee om een koffiezetapparaat op de markt te zetten, dat je kunt poweren met dezelfde accu die je ook gebruikt voor je tools. In het nieuwe apparaat passen dezelfde lithium-ion batterijen, die ook gebruikt worden bij Makita’s elektrische schroevendraaiers en boormachines.

Het bedrijf verwacht dan ook dat het koffiezetapparaat een gevraagd object zal zijn op bouwplaatsen buiten, waar stopcontacten redelijk schaars zijn.

Makita CM501DZ koffiezetapparaat

Geen draden en extra accu bij de hand

Sowieso is het tijdens het klussen fijn als er wat minder draden rondslingeren, waar je overheen kunt struikelen. Het is daarnaast natuurlijk al helemaal briljant dat je geen aparte batterijen of opladers voor je koffiezetapparaat nodig hebt.

Extra accu’s heb je meestal sowieso al bij je voor je tools. En worst case scenario drink je geen koffie en heb je nog een extra accu voor als de nood aan de man is.

Ruig koffiezetapparaat voor ruige klusjes

Het nieuwe koffiezetapparaat is extra ruig voor de bouwplaats en gaat onder de codenaam CM501D. Hij komt in twee verschillende uitvoeringen en het grootste model is uitgerust met een 18V BL1860 batterij, welke goed is voor 640 ml koffie oftewel vijf grote koppen.

Daarna zul je hem weer moeten opladen of de lege accu switchen voor een volle. Inmiddels verkoopt Makita ook zelf koffiepads, maar je kunt er ook gewoon gemalen koffiebonen in stoppen.

Makita koffiezetapparaat
Eerste Makita koffiezetapparaat uit 2015

Bestellen in het Japans

De prijs valt overigens ook wel mee, want voor 91,30 euro kun je hem al in huis halen. Vanaf 26 maart zal het briljante apparaat te koop zijn via Amazon. Mocht je toevallig Japans kunnen of vertrouwen hebben in Google translate, dan kun je hem alvast bestellen op de Japanse Amazon site. De accu en oplader moet je er overigens wel apart bij kopen.

Als je echt wilt genieten van je koffie tijdens het klussen, zou je eigenlijk voor geroosterde koffiebonen moeten gaan. Doorgaans zijn deze een stukje duurder dan de standaard bonen, maar met dit apparaatje heb je elke dag vers geroosterde bonen op voorraad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit koffiezetapparaat is speciaal gemaakt om mee te klussen
Sluiten