Daniel Koster
Daniel Koster Cars 16 feb 2017

Man offert dure Tesla op om leven te redden, Elon Musk helpt hem weer een handje

Duitsland is een held rijker. We hebben het over Manfred Kick. Hij offerde namelijk zonder twijfel zijn dure Tesla Model S op om het leven van een ander te redden. Duimpje voor jou!

Wat is er aan de hand? De 41-jarige Manfred rijdt ‘s avonds op de Autobahn in de buurt van München. Waarschijnlijk komt ‘ie net terug van werk. Dan valt hem iets op. Een Volkswagen komt met een noodgang langs gereden en lijkt alle regels aan zijn laars te lappen.

Een domper op het verhaal is het financiële plaatje. De Tesla-bestuurder veroorzaakte met zijn actie zo’n tienduizend euro schade.

Geen asociale bestuurder..

Schijn bedriegt echter. Want wanneer Manfred goed kijkt, blijkt dat de inzittende bewusteloos achter het stuur zit. Nu de heldendaad. Manfred aarzelt geen moment. Hij haalt de Volkswagen in en duwt zijn Tesla voor de wagen.

Door langzaam af te remmen krijgt hij het voor elkaar om de Volkswagen tot stilstand te brengen. Maar daar blijft het niet bij. Manfred springt uit zijn auto en geeft de inzittende van de Volkswagen eerste hulp. Daarmee zorgt hij niet enkel dat andere weggebruikers het er zonder kleerscheuren vanaf brengen, maar ook de bestuurder van de Volkswagen zelf.

elektrisch rijden

Zelf duizenden euro’s lichter

Het lijkt erop dat de inzittende een beroerte heeft gehad. Manfred verzorgt hem tot medische hulp arriveert. De Duitse politie heeft aangegeven dat de man naar het ziekenhuis is gebracht en hij stabiel is. Way to go, Manfred!

Een domper op het verhaal is het financiële plaatje. De Tesla-bestuurder veroorzaakte met zijn actie zo’n tienduizend euro schade. En ja, die gaat niemand voor hem betalen, al zijn zijn intenties nog zo goed. Of nou ja wacht, gelukkig is daar Elon Musk nog.

Het verhaal kwam hem ten ore en hij reageerde meteen positief. Ten eerste door Manfred te complimenteren. Daarna gaf hij ook nog eens via Twitter aan dat de kosten allemaal door Tesla worden gedekt. Elon, je bent een baas!

Eind goed, al goed

Zo is dit een typisch ‘eind goed, al goed’-verhaal. Dat kan in een tijd waar we het vooral hebben over wereldproblemen geen kwaad, toch? Meer van dit soort goede daden alsjeblieft!

Reageer op artikel:
Man offert dure Tesla op om leven te redden, Elon Musk helpt hem weer een handje
Sluiten