Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 aug 2019

Man op hoverboard steekt nu wel het kanaal over

Twee weken geleden brachten we het verhaal over Franky Zapata en zijn hoverboard. Je hebt hem misschien wel eens zien langskomen tijdens een groot sportevenement, waar hij voor een boeiend voorprogramma zorgt. De beste man had nu het plan om met zijn hoverboard over het kanaal te vliegen. Dat ging de eerste keer niet goed. Omdat hij maar een beperkte hoeveelheid brandstof mee kon nemen, moest hij halverwege op een boot landen om bij te tanken. Daar ging het mis. Maar als het de eerste keer niet lukt, dan probeer je het gewoon nog een keer.

Met een hoverboard het kanaal over

En die tweede poging was wel succesvol. De beste man steeg op in het Franse plaatse Sangatte en landde zo’n 22 minuten veilig in het Engelse Dover. Met een maximale snelheid van bijna 170 kilometer per uur wist hij een afstand van zo’n 35 kilometer af te leggen. En onderweg moest hij dus een pitstop maken. De vorige keer viel hij daar in het water en mislukte de poging. Deze keer was men beter voorbereid. Er werd gebruik gemaakt van een iets andere route en het platform waarop geland moest worden was groter. Ook hielp het dat de zee deze keer net iets rustiger was.

En zodoende kan Zapata met zijn hoverboard trip over het kanaal bijgeschreven worden in de geschiedenis van de avonturiers. In het verleden was het al heel indrukwekkend wanneer je met een luchtballon over het kanaal kon vliegen of gebruik te maken van een vliegtuig om de afstand van zo’n 35 kilometer af te leggen. Wat zijn volgende doel is, is nog niet bekend. Er gaan geruchten dat hij bezig is om zijn bedrijf te verkopen aan de militaire sector. Gewapend zouden soldaten dan makkelijk van de ene op de andere plek kunnen komen om zo in te grijpen bij een terroristische dreiging of zoiets.

Reageer op artikel:
Man op hoverboard steekt nu wel het kanaal over
Sluiten