Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 jul 2019

Man doet poging om met zijn Hoverboard over het Engelse kanaal te vliegen

Wellicht heb je hem wel eens voorbij zien komen: Franky Zapata en zijn hoverboard. Regelmatig op grote evenementen vliegt hij voorbij en zijn alle camera’s op hem gericht. En eerlijk is eerlijk, het is indrukwekkend om iemand op een soort skateboard te zien rondvliegen. Ook omdat je het gevoel hebt dat het op elk moment compleet mis kan gaan. Nu had Zapata een droom: vliegen over het Britse kanaal. Helaas voor hem viel die droom in het water.

Hoverboard komt niet over het Engelse kanaal

Het Engelse kanaal is een mythische plek wanneer het aankomt op zogenaamde milestones. Of het nou gaat om het zwemmen over het kanaal of het eerste vliegtuig dat er over vloog: het heeft iets speciaals. En dus wilde Zapata in het lijstje komen met prestaties van over het kanaal komen. Het probleem daarbij is alleen dat hij een stop op een boot moest maken om zo bij te tanken. Het hoverboard beschikt nog niet over genoeg inhoud om zo’n lang stuk in één keer te overbruggen. En bij die stop ging het fout. Hij mistte de boot op een paar centimeter en viel in het water. Gelukkig is hij niet gewond geraakt.

De kans is echter groot dat hij het hier niet bij laat zitten en waarschijnlijk op een ander moment het alsnog gaat doen. De hoverboard is overigens voorzien van vijf mini turbo engines, waarbij elke motor goed is voor 250 pk. Daarmee kan hij een maximale snelheid van zo’n 190 kilometer per uur halen. De hoverboard draait overigens op kerosine, welke Zapata in zijn pak draagt en met een afstandsbediening kan hij de hoverboard besturen.

Tijdens de F1 in Frankrijk in 2018 ging het hem beter af, zoals je in de onderstaande vide kunt zien.

Wil je meer zien over creatieve manieren om jezelf voor te bewegen? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Man doet poging om met zijn Hoverboard over het Engelse kanaal te vliegen
Sluiten