Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Cars 6 december 2013

Man zit 15 uur vast voor ‘illegaal’ opladen van zijn elektrische auto

Dit voorbeeld is hét bewijs dat je moet opletten waar je je elektrische auto oplaadt. Tenminste, als je met de elektrische auto in Georgië rondrijdt. Een man, Kaveh Kamooneh, heeft namelijk vijftien uur in de gevangenis gezeten, omdat hij voor ongeveer vijf cent aan elektriciteit heeft ‘gestolen’ van een middelbare school.

Kaveh parkeerde zijn auto bij de middelbare school, omdat zijn elf jaar oude zoon daar aan het tennissen was. Tijdens deze tennissessie plugde Kaveh zijn Nissan Leaf in een buitenstopcontact van de school om zo zijn auto van juice te voorzien. Hier was de school het niet mee eens en stuurde de bewaker op hem af om mee te delen dat Kaveh een boete zou krijgen voor diefstal. Hij had de auto toen zo’n twintig minuten aan de lader hangen. Bizar maar waar. Zo’n elf dagen later stond de politie op zijn stoep met een arrestatiebevel en werd Kaveh naar het politiebureau gebracht. Daar moest hij zo’n vijftien uur doorbrengen in een cel.

Ondanks dat er wordt geclaimd dat Kaveh tussen de zeven en twintig euro aan elektriciteit heeft gestolen, geven experts aan dat het gaat om vijf cent aan elektriciteit. De hoogte van de boete die hij uiteindelijk krijgt is nog onbekend, maar hij geeft aan dat hij de zaak gaat aanvechten. Hij ziet het ‘stelen’ van elektriciteit niet als diefstal, omdat mensen ook hun mobiele telefoon op openbare plekken ‘illegaal’ opladen en daarvoor nooit opgepakt worden. Toch was het handig geweest als de heer Kamooneh toestemming aan de school had gevraagd. Hij gaf alleen aan dat er niemand in de buurt was om het aan te vragen. Het blijf in ieder geval wel een bizarre gedachte dat je vijftien uur in een cel moet doorbrengen voor het ‘illegaal’ opladen van je Nissan Leaf. Maar goed, diefstal is diefstal.

Reageer op artikel:
Man zit 15 uur vast voor ‘illegaal’ opladen van zijn elektrische auto
Sluiten