Redactie
Redactie Gesponsord 20 mrt 2020

5 tips voor de perfecte mancave

Thuis blijven hoeft geen straf te zijn als je een lekker plekje hebt om je terug te kunnen trekken. Met deze tips maak jij van die lege slaapkamer, de rommelzolder of de kelder de perfecte mancave. 

Let’s talk gadgets

Jouw cave is niet compleet zonder dikke geluidsinstallatie, een flinke televisie en een goeie gameconsole. Maar er is meer. Hoe tof is het om jouw ruimte in te richten als een café – inclusief flipperkast, dartbord, pooltafel of jukebox? Je mancave is een representatie van wie jij bent als persoon, dus schaf aan wat jij leuk vindt.

Meubels

Een goeie film kijken is pas echt een feest op een lekkere bank en een potje gamen gaat het allerbest vanuit een goede gamestoel. Hoog tijd dus om te kijken naar welke meubels je wilt aanschaffen. Denk hierbij niet alleen aan jezelf, maar ook aan je bezoek. Je hoeft niet voor iedereen zo’n fancy gamestoel aan te schaffen, maar gamen vanaf een krakkemikkig plastic klapstoeltje is ook knudde.  

Nu we het hebben over bezoek in je mancave: wat dacht je van een bar? Kies een hoge tafel uit – of maak er zelf een – en zoek er een paar mooie krukken bij. Grote open kast erachter om je flessen uit te stallen en you’re good to go! 

Aan de muren

Wat is je favoriete film? Ben je gek op een bepaalde stad? Of zijn er games die jij keer op keer speelt zonder ze beu te raken? Kijk dan eens of je daar een toffe poster van kunt vinden. Misschien heb je door de jaren heen wel souvenirs verzameld die al een tijd liggen te verstoppen? Wees creatief!

Spelen met licht

Met een set TL buizen creëer je over het algemeen niet echt een gezellig sfeertje. Of je nu een film kijkt, aan het gamen bent of een potje poolt met vrienden – het wordt allemaal net wat leuker na zonsondergang. Idealiter bevindt jouw mancave zich daarom in een afgesloten ruimte. Maar omdat we nu eenmaal niet allemaal een donkere kelder onder ons huis hebben, moeten we soms improviseren. 

Goede zonwering binnen is dan essentieel. Zwarte houten jaloezieën zorgen voor een slick look, terwijl een houtkleurige variant jouw mancave juist een een blokhut-feel geeft. Een verduisterend gordijn op maat zorgt ervoor dat er alleen licht binnenkomst wanneer jij dat wilt. En dus niet wanneer je net middenin de donkerste scenes van die spannende thriller zit. 

Houten jaloezieën in een mancave
Bron: Veneta.com

Hold my drinks

In je mancave stap je in je eigen bubbel. Hoe zonde is het dan om die bubbel te moeten verlaten als je dorst of honger hebt? Zorg er dus voor dat je alles in huis hebt om snacks te bewaren en drinken koud te houden. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, is het misschien zelfs mogelijk om een klein keukentje te installeren. Dan kun je die diepvriespizza in de oven knallen zonder dat je de kamer hoeft te verlaten. Wil je het echt goed doen? Dan hebben we eigenlijk nog maar een woord voor je: thuistap. 

In samenwerking met Veneta.com

Reageer op artikel:
5 tips voor de perfecte mancave
Sluiten