Baby Yoda uit The Mandalorian heeft Disney miljoenen gekost

Star Wars personages als Darth Vader of Han Solo mogen dan misschien iconisch zijn, maar als je fans momenteel om hun favoriete personage vraagt zouden ze zomaar eens Baby Yoda kunnen zeggen. Het wezentje dat ze bedoelen komt uit Disney+ serie The Mandalorian en wordt daarin ‘The Child’ genoemd.

Je zou misschien denken dat dit aandoenlijke personage geheel digitaal tot stand gekomen is, maar dat blijkt niet zo te zijn. In een groot aantal scenes van The Mandalorian zien we namelijk een animatronic, die blijkbaar niet bepaald goedkoop was om te maken.

Baby Yoda blijkt miljoenen gekost te hebben

In een interview, die eerder deze week gehouden werd met Mandalorian acteur Adam Pally, blijkt dat de ”Baby Yoda pop” ongeveer 5 miljoen dollar gekost heeft. Pally is namelijk de beruchte Bike Trooper die het schattige wezentje in de laatste aflevering een paar flinke klappen verkoopt. Tussen de opnames van deze scène door liet maker Jon Favreau hem weten dat het object waarop hij sloeg enorm veel waard was. Dit maakte Pally zo nerveus dat hij de drie daarop volgende takes missloeg.

De miljoenen kostende pop blijkt overigens niet voor alle scenes gebruikt te zijn, maar voornamelijk voor stukjes waarin de mond en ogen elektronisch aangestuurd konden worden. In andere scenes werd er teruggevallen op een goedkoper model of CGI.

Naast The Child (oftewel Baby Yoda) is er nog een ander personage dat door meerdere ”acteurs” vertolkt wordt. Het is officieel namelijk Pedro Pascal die het titelpersonage speelt, maar in de praktijk blijkt dat er ook weleens andere acteurs in het Mandalorian pak hebben gezeten. Al wordt de stem van deze jager wel consistent door Pascal ingesproken.

The Mandalorian seizoen 2

Vanwege het succes is Jon Favreau een tijdje geleden al begonnen met een tweede The Mandalorian seizoen, dat dit najaar al op Disney+ zou gaan verschijnen. Het blijkt dat we daarin meer te weten gaan komen over de achtergrond van Baby Yoda.

Reageer op artikel:
Baby Yoda uit The Mandalorian heeft Disney miljoenen gekost
Sluiten